Karena Dawn (36) i Katrina Scott (33) stoje iza imena "Tone It Up" koje je za kratko vreme postalo opšte poznato u svetu socijalnih mreža i fitnesa.

Razlog za njihovu popularnost ne leži samo u činjenici da izgledaju sjajno i da su njihovi setovi vežbi koje izvode isključivo na plaži, interesantni i primamljivi za gledanje, već i u mudro osmišljenim setovima koji zaista daju željene rezultate u obećanom roku.

A rezulati su smanjenje kilograma, blaga mišićna definicija i neverovatna zategnutost čitavog tela.

Dokaza za to su i brojni pratioci ovih dveju devojaka, koji prate njihov rad, vežbaju po "Tone It Up" pravilima i potom šalju svoje before i after slike.

Ovo su Karenina i Katrinina zlatna pravila koja smatraju krucijalnim ukoliko želite da i nakon tridesete imate savršeno telo poput njihovog.

Zdrava i pametna ishrana

Da biste održali tonus svojih trbušnjaka držite se svih vrsta zelenog povrća i jednostavnih proteina, to je dobitna kombinacija, smatra ovaj vežbački duo.

Obrok posle vežbanja

Visoko proteinski smuti je obavezan ukoliko želite da održite svoj metabolizam na visokom nivou, što je izuzetno važno ukoliko ste na mukotrpnom putu gubitka kilograma. 

Nakon vežbanja smućkajte svoj osvežavajući smuti koji pomaže u sagorevanju kalorija, na primer onaj sa smrznutim borovnicama, bananom i kokosovom vodom.

foto: Instagram/toneitup

HIIT trening je neizostavan

HIIT ili High Intensity Interval Training, trening sa vežbama visokog intenziteta je savršen jer pomaže da se toniraju sve regije vašeg tela. Za najbolje rezulate devojke koje stoje iza imena "Tone It Up"  preporučuju da se pored redovnih, ove vežbe rade jednom do dva puta nedeljno u sesijama od po pola sata.

Ovaj tip vežbi podrazumeva podizanje tegova, skokove, čučnjeve i prebacivanje tega iz jedne u drugu ruku, dok se svaka vežba ponavlja po deset puta.

foto: Instagram/toneitup

Kardio je ključ svega

Iako obe priznaju da su kardio vežbe posebna muka, insistiraju na njima, ali su ih učinile zanimljivijima. Kardio ne podrazumeva samo mukotrpno jutarnje ili večernje trčanje ili pak ono na traci u teretani, svoje telo možete kvalitetno pokrenuti vožnjom bicikla, brzom šetnjom, planinarenjem, plivanjem, pa i časovima salse, a još je zanimljivije ukoliko to radite u društvu, te imate konstantnu podršku, baš poput njih dve.

Nagradite sebe

Kreriajte sopstveni sistem samonagrade. Pronađite komad garderobe koji već dugo želite da posedujete, ali ne možete sebi da ga priuštite, a takođe sa viškom kilograma koje trenutno imate ne bi vam pristajao onako kako želite, kupaći, uska haljina sa otvorenim leđima ili seski bliuza do pupka.

Nakon svakog vežbanja odvojte određenu količinu novca, za dva, tri meseca sakupićte potrebnu sumu, a telo dovesti u željeno stanje.
Nema boljeg osećaja od onog kada obučete šorts koji vam pristaje savršeno u paru sa modelom bluze koju ste toliko dugo želeli da posedujete.
Idealna win win situacija svake devojke!

foto: Instagram/toneitup

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija