Hrono dijetu 1986. godine osmislio je doktor Alain Delabos. To je način ishrane dizajniran prema telesnom ritmu čoveka. Haotični način života danas diktira nam da jedemo usput, kada imamo priliku i da ponešto žvaćemo tokom celog dana.

Hrono ishrana je način izbalansirane dijete sa planom obroka koji pomaže da se ostane vitak ukoliko se prati par jednostavnih pravila. Ova pravila su usmerena na brisanje loših navika vezanih za ishranu. Ni jedna vrsta hrane nije van dosega ove dijete, samo treba da naučite da konzumrate svoje obroke u pravilnim četvoročasovnim intervalima.

Jedna stvar koju je bitno razumeti na početku je da se ova dijeta fokusira na konzumiranje proteina i masnoća posebno ujutru i da ona sadrži samo male količine voća i povrća. Zato se javlja izvestan rizik od hiperlipidemije. Hiperlipidemija je stanje povećane koncentracije lipida u krvi. Ona može da smanji delovanje zaštitnog HDL holesterola i da poveća opasnost od razvoja arteroskleroze. Zato je bitno da potražite medicinski savet i da konsultujete svog lekara pre nego što odete na ovu vrstu dijete.

Pogledajte sledeći video koji će vam još više približiti principe hrono ishrane: 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija