Kada dođete s posla najlakše je leći na kauč pred televizor i odmarati, ali fit ljudi to ne čine. Ako se pitate šta oni rade, savetujemo vam da samo nastavite da čitate... 

Pripremaju hranu za sutrašnji dan

Kuhinja nije mesto u kojem jedete već gotovu hranu. Ako se želite zdravo hraniti ključno je da dan pre isplanirate šta ćete jesti i pripremite jelo unapred. Tako neće biti iznenađujuće loše hrane iz dostave nakon koje ćete se osećati tromo i prejedeno. Ako pripremite sve za sutrašnji dan nećete tako lako posrnuti i kupiti neku nezdravu čokoladicu.

Preskaču dijetne napitke

Mrzimo nešto zabranjivati, ali dijetni napitci zaista se ne bi smeli naći na vašem jelovniku ako želite biti fit i zdravi. Nedavna studija objavljena u časopisu Journal of the American Geriatrics Society otkrila je da oni koji redovito piju dijetne napitke imaju trostruko više masnog tkiva na trbuhu od onih koji to ne rade. Pijte vodu!

Korisno ispune vreme nakon posla 

Ako pokušavate biti u formi i zdravi, nije dobro da nakon posla samo lenčarite jer ćete previše razmišljati o hrani i nezdravim poslasticama. Kvalitetno ispunite svoje vreme, svirajte, čitajte, idite u prirodu ili radite bilo šta što vas opušta.

Ne vežbaju svaki dan

Naravno, ako želite biti fit moraćete i vežbati, ali ne svaki dan. Dani odmora jednako su važni kao i dani kada vežbate jer tada se mišići odmaraju i formiraju. Ako ćete vežbati svaki dan, dosadiće vam vežbanje i vaši mišići neće vas štedeti pa ćete brzo odustati od te zdrave navike.

Idu na spavanje pre 12

Ako ne spavate redovno, vaše zdravlje i kilogrami će patiti. Istraživanja su pokazala da ako smo neispavani, veća je šansa da ćemo posegnuti za visoko kaloričnom hranom i manje verovatno je da ćemo skupiti motivaciju i otići u teretanu. Zato, spavajte minimum 8 sati i idite na spavanje pre ponoći.

izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija