Zajedno, ovi ljudi imaju preko šest i po milona pratilaca na Instagramu.

Svi oni pomno posmatraju njihov svaki pokret, ali i zalogaj. Iako imaju malo godina, fitnes blogeri napravili su čitava bogatstva i to samo zahvaljujući tome što se hrane zdravo. Iskoristite njihove ideje da biste doveli figuru u red, a i za one dane kada zaista nemate inspiracuiju šta biste jeli.  

Kayla Itsines - @kayla_itsines

4.5 pratilaca

24 godine

Zanimanje ‒ personalni trener

Lokacija ‒ Adelaide/AU

Motivaciona mantra ‒ Tajna je da nema tajne!

Šta je u njenom frižideru?

Moja ultimativna superhrana je... Grčki jogurt. Pokušavam da ga koristim redovno jer sadrži dobre bakterije koje pospešuju varenje, a i odličan je izvor proteina.

Najukusnija stvar unutra je... Ponekad tiramisu. To mi je nagrada. 

Doručak ‒ Puter od kikirikija, banana, tost od ražanog hleba, med, kakao prah. Ovo je odlična kombinacija vlakana, proteina, kalijuma i flavonoida. Duže ćete biti siti, a i telo će funkcionisati na optimalnom nivou.  

Užina ‒ Grčki jogurt, borovnice, ovsene pahuljice, bezmasno mleko. Ovas je složen ugljeni hidrat, polako otpušta energiju tokom dana.

Ručak - Piletina, šargarepa, pasta.. Topla Vijetnamska pileća salata. Salate koje su kombinacija proteina i dobrih ugljenih hidrata oduvek su mi odlična opcija za ručak. Nadoknade mi energiju koju sam izgubila tokom jutra, a opet me ne čine teškom. 

Večera - Losos, slatki krompir, boranija, paradajz, zelena salata, jaja, crveni luk, masline, bosiljak, limunov sok. Topla Nicoise salata sa lososom odličan je izvor vitamina D, koji je veoma važan za vaše kosti, i omega-3 masnih kiselina, koje su blagodet za vaše zglobove. 

foto: Instagram / kayla_itsines

Šta jede van kuće?

Kada jedem napolju... Volim da odem u italijanski restoran koji se zove Paris’s.

Naručujem... Piletinu specijal sa prženim krompirima i povrćem ili špagete marinara.

Moj omiljena hrana za poneti... Tajlandska.

Naručujem...Piletinu i povrće u zelenom kariju sa smeđim pirinčem.  

Joe Wicks - @thebodycoach

861k pratilaca

30 godina

Zanimanje ‒ nutricionista

Lokacija ‒ Surbiton/UK

Motivaciona mantra ‒ Pripremaj se kao šampion

Šta je u njegovom frižideru? 

Police su mi uglavnom pune... Spanaća, kelja i „patuljastog drveća“ (broccolini)

Stalno kupujem... Jaja. Svake nedelje konzumiram baš dosta proteina.

Nikada nećete naći... Energetske napitke. Posle prvog naleta adrenalina, sledi užasan pad. Pre bih odradio HIIT trening, da pokrenem endorfine. 

Doručak - Palačinke na bazi proteina iz surutke. Sama reč zvuči vrlo nezdravo, ali su pravljene na bazi proteina u prašku i grčkog jogurta. Zasite dobro i zaista su odlične za zdravlje. 

Ručak - Tofu ili teletina, grašak, pečurke, paprike. Polupropženo povrće u voku. Paprike su odličan antioksidans, a čaša graška sadrži 128 odsto vašeg dnevnog unosa vitamina C.

foto: Instagram / thebodycoach

Užina - Bademi, jaja. Bademi sadrže veliku količinu kalcijuma i vitamina E koji pomažu da se popravi stanje, ali i izgled kože.

Večera ‒ Piletina sa zelenim karijem na tajlandski način. Ako vežbam popodne, dopunim gorivo ovim jelom. Odličan je izvor proteina. Anis ima odlična antibakterijska svojstva i drži bolesti podalje od vas. 

Šta jede van kuće?

Kada jedem napolju... Idem u Nando’s. S vremena na vreme volim da pojedem burger.

Za dezert uzimam... Čokoladni fondan, ako ga ima u ponudi. Dosta kuvam, tako da, ako izađem, jedem sve.

Moja omiljena hrana za poneti ‒ Meksička. Tu možete pronaći i neki zdravi burito.

Hannah Bronfman - @hannahbronfam

279 k pratilaca

26 godina

Zanimanje ‒ DJ i osnivačica HBFit.com

Lokacija ‒ Njujork/USA

Motivaciona mantra ‒ Mind right, body tight!

Šta je u njenom frižideru?

Najčudnija stvar koju ćete naći je... Voda od kefira. To je blago gazirani napitak koji dodajete vodi. Pojačava imunitet i poboljšava funkcije mozga.

Moja ultimativna superhrana je... Zelena alga − chlorella. Koristim je da bih pojačala soothyje koje pravim. Štiti me od svih zagađenja i ima antiinflamatorna svojstva. 

Najukusnija stvar unutra ‒ palačinke. 

foto: Instagram / hannahbronfam

Doručak - Grčki jogurt, čija semenke, orasi. Ovo je odlična kombinacija probiotika koji potpomažu varenje, i dobrih masti koji čine da vaš holesterol bude na dobrom nivou. 

Ručak - Rezanci od tikvice, pesto. Ovaj lagani ručak izuzetno je bogat vlaknima. Zaustaviće vašu žudnju za slatkišima i duže ćete imati osećaj sitosti. 

Užina - Badem i jaja. Bademi sadrže veliku količinu kalcijuma i votamina E što pomaže da se popravi stanje, ali i izgled kože.

Večera - Pirinač od karfiola, šargarepa, crvena paprika, grašak, kelj, žuta paprika, ulje od susama. Pirinač od karfiola možete napraviti sami, a odlična je zamena onom ugljeno-hidratnom. Pomešajte ga sa povrćem i sa malo ulja od susama i imaćete izvrstan obrok pun vitamina. Naše telo koristi ugljene hidrate kao gorivo, ali se sav višak taloži u organizmu kao šećer.

Šta jede van kuće?

Kada jedem napolju... Volim da otkrivam nove trendy restorane koji služe zdravu hranu. Santina, Cafe Clover i Darrow’s su moji omiljeni u Njujorku.

Naručujem... Povrće i proteine. Umesto da pijem gazirane sokove, biram kiselu vodu. Trudim se da ne jedem pastu, čak i ako je bez glutena.

Za desert uzimam... Cheesecake. Ali generalno, vrlo retko i jedem desert, umesto toga na kraju obroka popijem čaj. 

Moja omiljena hrana „za poneti“... Indijska i to zato što tako nešto nikada ne pravim sama. 

Naručujem... Bamiju i piletinu u sosu od karija, ali preskačem naan.

foto: Instagram / hannahbronfam

Emily Skye - @emilyskyefit

1.4 m pratilaca

29 godina

Zanimanje ‒ fitness ekspert

Lokacija ‒ Gold Coast/AU

Motivaciona mantra ‒ Aim to do your best, not someone else’s best

Šta je u njenom frižideru?

Najčudnija stvar je... Kombuha čaj. Reč je o blago fermentisanom napitku koji potpomaže varenje i imunitet. Konzumiram to uvek kada se osećam naduto. 

Nikada nećete naći... Normalno mleko. Organizam mi ne reaguje dobro na mlečne proizvode, tako da koristim kokosovo mleko. 

Uvek moram da dokupljujem... Losos i bobičasto voće. Bobice jedem svaki dan, a lososa četiti puta nedeljno. 

foto: Instagram /emilyskyefit

Doručak - Čija puding, borovnice, kupine. Čija semenke smatraju se visoko kvalitetnim proteinom koji pomaže tkivu da se ponovo izgradi posle vežbanja.

Ručak - Losos, paradajz, zelena salata. Losos nije samo odličan izvor proteina, nego sadrži i kompleks vitamina B koji pomaže da se hrana koju unosite pretvara u gorivo za vaš organizam. 

Užina − Proteinske kuglice od kakaa i kokosa. One zadovoljavaju moju želju za slatkišima, a nisu loše za organizam.

Večera − Kajgana sa spanaćem i pečurkama

foto: Instagram /emilyskyefit

Šta jede van kuće?

Kada jedem napolju... Idem u restoran Guzman Y Gomez. Imaju divnu salatu od brancina i gvakamola. Zasićuje i vrlo je ukusna.  

Za desert uzimam... Sladoled od vanile umočen u istopljenu čokoladu sa orasima i jagodama. Naručujem ga od Maxa Brenneera, australijskog proizvođača čokoladnih deserata.

Moja omiljena hrana „za poneti“ je... Kineska. Veoma retko naručujem hranu, a i ako to radim, izađem. 

Naručujem... Piletinu sa smeđim pirinčem i kokosom u kari sosu sa ljutim čipsom od belog luka na vrhu. Izvrsno je.

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija