Potrebno je mnogo truda da biste imali telo kao Miranda Kerr. To nije nikakvo iznenađenje. Počevši od njene svakodnevne posvećenosti jogi pa sve do stroge dijete koja podrazumeva izbacivanje šećera, ovde smo predstavili sve navike ovog supermodela koje podrazumevaju njenu posvećenost zdravoj ishrani i fitnesu. Kada ovo pročitate, shvatićete kako Miranda održava fit i oblikovano telo.  

Doručak 

Miranda Kerr je prošle godine izjavila za australijski Vogue da dan započinje toplom vodom sa limunom uz zeleni đus koji se sastoji od kelja, spanaća, krastavca i celera, pre nego što pojede jaja ili avokado na bezglutenskom tostu. Nakon toga, ona konzumira chia seme, goji bobice i kremasti napitak (smoothie) od sirovog kakaoa, nekoliko sati kasnije. Povremeno Kerr koristi proteinski šejk od jaja sa avokadom, kiselim kupusom, morskom solju i uljem makadamia oraha.  

Ručak

Ručak supermodela najčešće se sastoji od grilovane piletine i salate. Njen bivši trener, Justin Gelbrand, izjavio je da njegovi modeli najčešće jedu piletinu ili salatu sa ribom za ručak, uz voće nakon toga. 

Večera 

Gelbrand preporučuje sashimi sa smeđim pirinčem kao odličan izbor za večeru a takođe i savetuje da se izbegava soja i umesto toga konzumira piletina, riba, ćuretina i povrće. Mirandina uobičajena večera se sastoji od quinoa salate sa piletinom i kokosovim uljem i kurkume, sa spanaćem i salatom od oraha. Takođe, ona se trudi da izbegava šećer i pšenične proizvode.  

Užina

Omiljena užina supermodela su borovnice, bademi, goji bobice ili jabuka sa puterom od badema. Miranda uvek sa sobom nosi zdrave "grickalice", koje mogu lako da se nose, kao što je sveže voće, orasi i semenke. Pored toga, Miranda popije dve do tri litre alkalne vode, svakog dana. 

Poslastice 

Kada se radi o ugađanju i malim zadovoljstvima, njen trener kaže da svoje klijente savetuje da jedu malo crne čokolade ili sladoled, jednom do dva puta nedeljno, kako bi bili sigurni da im to neće preći u naviku i da neće početi da konzumiraju ove poslastice svakog dana. I sama Miranda Kerr je izjavila da ponekad jednostavno ne može da izbegne konzumiranje nečeg što i nije baš zdravo, jer se to jedino nudi, ali se ipak trudi da pravi razumne izbore najveći deo vremena. Takođe je priznala da ne može nikako da odoli kolaču koji pravi njena baka. 

Vežbe

Miranda bira da vežba u jutarnjim časovima, pre nego u večernjim. Svakog dana, ona radi jogu nekih sat i po vremena a zatim doda pilates ili vežbe snage sa tegovima ili rastegljivim trakama koje pružaju otpor (resistance bands), kako bi izdužila i dala tonus svojim mišićima. U svakom slučaju, Miranda vežba svakog dana i kombinuje sve ove tehnike. Pnekad samo šeta i trči, ili samo radi pilates ili vežbe snage. Dobra opcija je i da u sve to ubacite držanje plank pozicije nekih desetak minuta, kako biste ojačali centar. 

Priredila: Lena Sudar

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija