Madonina Rebel Heart World turneja se polako približava, a mi očekujemo da nas Kraljica popa impresionira modnim izborom, šokantnim nastupom ali i otkrivanjem fantastičnog tela- jer zategnute i tonirane ruke, noge i abs nije tako lako postići. Pitali smo Craig Smitha, pevačicinog ličnog trenera i kreativnog direktora Hard Candy Fitness, da nas nauči osnovnim potezima koji garantuju vrhunske rezultate.

(5 najboljih Youtube videa za vežbanje u režiji najvećih fitnes gurua)

1. Arabesque položaj

Ova vežba predstavlja varijaciju klasičnih sklekova. Raširite ruke i oslonite se njima na pod, leđa držite ispravljeno dok se nogama oslanjate na prste. Leđa sve vreme treba da vam budu ravna. Sada u isto vreme spuštajte i podižite suprotnu nogu i roku (naimenično ih menjajte) vraćajući se u početni položaj. Ovaj položaj tonira grudi, ramena, abs i zadnju ložu. 

2. Čučnjevi sa tegovima

Ravnih nogu i ispravljenih leđa, stanite u početni položaj držeći sa strane tegove. Zatim se polako spuštajte na pod i ispravljajte telo kao da radite sklekove, držeći ispravljena leđa i zadržite se nekoliko sekundi u ovom položaju. Nakon toga, podižite telo na gore i završite vežbu u stajoćem položaju (sve vreme držeći tegove). Ponovite vežbu za 60 sekundi. Ovaj položaj tonira abs, butine, noge i ramena. 

3. Sklekovi sa tegovima 

Odaberite tegove iste težine koji će vam poslužiti kao oslonac. Postavite ih na pod i čvrsto ih uhvatite u ruke, oslanjajući celu težinu tela na njih. Leđa i noge su ispravljeni. Onda naimenično napravite iskorak napred, pri čemu noga treba da bude što bliže ruci. Vratite nogu i rukom podignite teg na gore. Ostanite u ovom položaju oko pola minuta. Zatim spustite ruku u početni položaj. Sada vežbu ponovite na drugoj strani. Ova vežba tonira ramena, pozadinu, abs, butine, noge.

4. Vežba za kolena

Ispravite celo telo i stanite u ravan. Zatim postavite jednu nogu ispred sebe, savijajući je u kolenu, dok druga ostaje ispravljena pozadi. Raširite ruke iznad glave i držite ih ispravljenim dok savijate i podižete koleno u vis, prema rukama. Vežbu ponovite na drugoj strani.

5. Iskorak 

Telo postavite u ravan položaj, a zatim nogu zabacite unazad- praveći iskorak. Nakon tri iskoraka unazad, napravite iskorak na stranu. Vežbu uradite 2 ili 3 puta.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Tekst: Kristina Milošev