Gornji stomak

Muškarci se goje u gornjem delu torzoa, a žene u donjem. Nemojte da vas pomešaju sa nekim frajerom! A gornji stomak ćete mnogo teže sakriti garderobom.  

Korak 1

Lezite na pod i podignite noge tako da butine budu savijene pod normalnim uglom u odnosu na vaše telo, a kolena savijte pod uglom od devedeset stepeni. Postavite ruke iza glave koja ne sme da dodiruje pod.  

Korak 2

Lagano podignite gornji deo tela ka plafonu. Trudite se da kičma sve vreme bude ravna. Trebalo bi da osetite zatezanje u gornjem abdomenu. Ne pomažite se rukama, njima samo ovlaš dodirujte glavu. Vratite se u početnu poziciju. 

Uradite tri serije po 15 ponavljanja.  

Donji stomak

Želite da pokažete sexy pubičnu regiju? Work for it! Mali donji stomak veoma je ženstven, ali samo ako je sasvim mali. Ostatak skinite. Dovoljno je samo da dignete noge. 

Korak 1

Lezite na leđa i potpuno ih oslonite na pod. To znači da ćete morati da uradite blagu kontrakciju jer između leđa i poda ne bi trebalo da bude ni milimetar prostora. Odignite noge pod uglom od četrdeset i pet stepeni. 

Korak 2

Podignite noge, tako da budu normalne u odnosu na pod. Ruke držite pored tela i neka budu zalepljene za pod. Nemojte ispravljati kolena, neka uvek ostanu blago savijena. Lagano spustite noge u početnu poziciju.  

Uradite tri serije po 10 ponavljanja.  

Struk

Lepo oblikovan struk zaslužuje da bude naglašen rasečenom garderobom. Vežbe koje radite ne bi trebalo da budu preintenzivne jer ne želimo da raširite struk, već samo da ga oblikujete.

Korak 1

Sedite, savijte noge u kolenima tako da butine budu pod uglom od četrdeset pet stepeni u odnosu na pod. Odignite telo od poda, neka vam kičma bude prava. Ruke ispružite tako da ostanu u produžetku ramena i paralelne među sobom. Uvrnite torzo udesno, tako da levom rukom dodirnete desno koleno.

Korak 2

Rotirajte torzo u suprotnom pravcu, tj. ulevo, tako da sada desna ruka dodiruje levo koleno. Trudite se da ruke sve vreme ostanu u podjednakoj razdaljini u odnosu jedna na drugu. Ponovite rotaciju na levu stranu. 

Uradite tri serije po 15 ponavljanja.  

Tekst: Branislava Kostić