Savršeno telo je moguće postići, ali tek kada izgubimo suvišne masne naslage, i oznojimo se nakon dobrog kardio treninga koji je integralni deo svakog dobrog fitnesa jer savršeno sagoreva kalorije i topi salo.

Koji ćemo kardio trening odabrati, zavisi potpuno o nama. To može biti sve od trčanja, preko voženja bajsa do plivanja, ali za većinu nas najzgodnije će ipak biti vežbanje unutar četiri zida. Verovali ili ne, čak je i kod kuće, u vrlo skučenom prostoru, moguće je odraditi kvalitetan kardio trening. Sve što vam treba je malo prostora u kojem se možete potpuno ispružiti.

Bitno je takođe i da radite dinamične promene vežbi kako biste puls održali visokim. Tek kad se nađete u tzv. kardio zoni, pokrenućete metabolizamivan sopstvenih granica i ubrzanog trošenja kalorija.

Dakle, ako niste zadihani, ako vam puls nije visok i ako se ne znojite - najverovatnije niste dostigli svoju optimalnu fat burning zonu (zonu sagoravenja sala). U nastavku pogledajte video kardio treninga nakon kog možete da izgubite 400 kalorija!