Manekenka Miranda Kerr jedna je od najzgodnijih poznatih žena i najtraženih modela, ali sama priznaje da nema mnogo vremena koje bi mogla da posveti treninzima.

"Kao i druge zaposlene majke, teško mogu da uskladim sve obaveze, pa mi je vežbanje vrlo često na samom kraju liste prioriteta", otkrila je Miranda. Zato je sama osmislila 15-minutni trening, koji je sasvim dovoljan da savršeno oblikuje telo.

"Moj trening pogađa sve problematične tačke na telu. Nije mi potrebna oprema i mogu sve za čas dauradim kod kuće", ispričala je ona. Njen trening sastoji od sklekova, izdržaja, čučnjeva, vežbe jumping jacks (skokovi sa raširenim rukama i nogama) i trbušnjaka koji oblikuju sve mišiće.

Iako na prvi pogled izgleda jednostavno, pazite da svaku vežbu radite pravilno, da se ne biste povredili, a naročito obratite pažnju na kolena.

Trening Mirande Ker

minut sklekova

minut plank vežba

minut čučnjeva

minut jumping jacks

minut podizanje leve noge

minut biciklističkih trbušnjaka

minut podizanja desne noge

minut most

minut jumping jacks

minut naizmenični iskorak sa čučnjem

minut sedenje na zidu (naslonite se na zid i zauzmite položaj kao da sedite na stolici, raširenih ruku)

minut trčanje u mestu (kolena podizati što više)

minut jumping jacks

Za početnike: Da biste olakšali sebi, radite ženske sklekove na kolenima, a plank vežbu uraditi šest puta po 10 sekundi.

Napomena: Pre svakog treninga uradite vežbe zagrevanja, kako biste mogućnost povrede smanjili na minimum i vežbajte, za početak, bar tri puta nedeljno.

izvor: stil.kurir.rs