Kuvanje kod kuće 

Ukoliko dnevno provedete samo 40 minuta seckajući, pripremajući i kuvajući (uključujući i čišćenje nereda nakon pripreme obroka izgubićete 128 kalorija i pre nego što večera bude poslužena).

Čišćenje 

Samo 25 minuta čišćenja po kući i imaćete osvežen dom i 107 kalorija manje. Kako bi sagoreli još više kalorija stavite omiljenu muziku i malo i zaplešite. Vitkoj liniji pridoneće jedna kućna radnja. Naime, usisavanje do 35 minuta može učiniti da izgubite 100 kalorija dodatno.

Čitanje 

Zanimljivo je kako i čitanjem sagorevamo kalorije. Naime, 65 minuta čitanja može doprineti da izgubimo i do 100 kalorija. Osim benefita za tjelo čitanje ima pozitivno dejstvoi na naš mozak, ali i bolj kvalitet života.

Stajanje umesto sedenja 

Umesto sedenja za kompjuterom 40 minuta dnevno iskoristite i prošetajte ili jednostavno ustanite. Umesto da nazovete kolegu ili koleginicu prošetajte do njihovih radnih mesta. Ukoliko vam opis posla ne dozvoljava da šetate ili stojite umesto korišćenja prevoza nakon posla radije prošetajte do kuće. Možete i da prošetate samo do pulta. Definitivno ćete izgubiti 120 i više kalorija.

Reorganizacija radnog prostora

Izvrstan i pomalo neuobičan način za gubljenje ekstra kalorija je čišćenje svog radnog prostora oko 30 minuta. Reorganizacija desktopa kao i radnog stola i ladica može da učin da izgubite čak 120 kalorija.

Igranje kosom, tapkanje nogom

Istraživanje s Mayo klinike otkrilo je zanimljiv način gubljenja kalorija. Izgleda da nam tapkanje nogama, igranje s kosom može pomoći da izgubimo 100 do 150 kalorija! Ma u ovo neverujemo....

Isprobavanje odeće 

Još jedan nekima zabavan način pomoći će nam da sagorimo kalorije. Isprobavanje odeće i presvlačenje nekima je zabavna, drugima naporna aktivnost, ali činjenica je da 30 minuta isprobavanja odeće sagoreva 100 kalorija.

Smejanje

Istraživanja su potvrdila da smeh ne samo da podiže raspoloženje već utiče i na našu liniju. Oko 20 minuta smeha dnevno može 'ukloniti' 100 kalorija.

Nošenje patika

U sportskoj ravnoj obući svi hodamo žustrije i lakše mršavimo. Istraživanja su pokazala da samo 30 minuta hodanja u patikama može da istopi 100 kalorija. Stoga nakon posla štikle zamenite patikama i sve što treba da obavite, obaviti pešice.

Hodanje i razgovor na mobilnom 

Napravite pakt sami sa sobom i svaki put kada razgovarate na mobilni telefon ustanite i šetajte dok razgovarate. Samo deset minuta šetnje i konverzacije, kažu neki stručnjaci, može sagoreti 100 kalorija. 

izvor: zadovoljna.hr