Argus (iOS)

Multitasking aplikacija koja non-stop prati sve fitnes i zdravstvene parametre koje joj zadate. Organizujte i nadzirite svoje sportske aktivnosti, ishranu, vežbe, san, hidrataciju, težinu čak i vitalne funkcije, uz maksimalni feedback od aplikacije. Takođe, uz GPS, Argus prati koliko koraka napravite u toku dana i pamti vaše džoging rute, jedino što tada troši mnogo baterije.

Ocena: 5

Jefit (iOS i Android)

Uz najveću bazu podataka koja sadrži hiljade vežbi i programa podeljenih prema delu tela, Jetfit je idealan saveznik za trening u teretani. Kompletiran je detaljnim instrukcijama, planerom vežbanja, dnevnikom za unos odrađenih treninga, opcijom koja prati napredak, brojnim tajmerima i drugim mogućnostima. Mana ove aplikacije jeste to što  ne može da prati kardio program.

Ocena: 4

MyFitnessPal (iOS i Android)

Uklonite višak stresa kada držite dijetu uz MyFitnessPal brojač kalorija koji umesto vas kalkuliše i prati koliko ste hranljivih materija uneli u organizam. Kontrolišite šta jedete koristeći barkod skener ili pronađite namirnice u bazi podataka koja sadrži preko tri miliona stavki. Jedino što može da vam zasmeta jesu komentari koje aplikacija daje na određeni izbor hrane, ali to može da bude i dobra stvar!

Ocena: 4,5

Fitocracy (iOS i Android)

Ako vam fali motivacija za trening, ova aplikacija pomaže vam čineći vežbanje zabavnim. Upisujte odrađene treninge, zaradite poene i otključajte bonuse, prelazite fitnes nivoe i pobedite čudovište lenjosti takmičeći se sa drugim korisnicima i sa samim sobom. Aplikacija ima malo bolji interfejs za iOS korisnike i brže radi na ovom sistemu.

Ocena: 4

Workout Trainer (iOS i Android)

Ova aplikacija pomaže vam da preuzmete kontrolu nad svojim treningom nudeći veliki izbor vežbačkih rutina koje variraju u dužini, intenzitetu i „targetiranom“ delu tela. Svaka vežba ima slike koje objašnjavaju kako se izvodi i digitalnog personalnog trenera koji vam govori šta i kako da radite. Više se bazira na vežbama sa rekvizitom nego na spravama u teretani.

Ocena: 4

Couch to 5K (iOS i Android)

Kao što samo ime kaže, ustanite sa kauča i počnite da trčite i za devet nedelja moći ćete da istrčite pet kilometara! Ova aplikacija motivisala je na hiljade ljudi da počnu da džogiraju jer zahteva samo 20-30 minuta, tri puta nedeljno i obećava da ćete u zadatom roku ostvariti petokilometarski cilj. Couch to 5K osvojila je nagradu za najbolji fitnes aplikaciju 2012. godine.

Ocena: 5

Tekst: Jelena Nenadić