Važno je znati šta je najbolji izbor za obrok posle treninga, a to pitanje može delovati zbunjujuće bez obzira da li vam je cilj mršavljenje, izgradnja mišića, ili jednostavno briga o telu i zdravlju.

Postoje mnoge preporuke šta jesi nakon treninga, koliko čega je organizmu stvarno potrebno i koja hrana to može da omogući, a mi smo izdvojili pet namirnica kojima možete da se počastite i apsolutno možete uživate nakon vežbanja!

# Borovnice nakon vožnje bicikla 

Slabost u mišićima nakon intenzivne vožnje bicikla? Borovnice nisu samo ukusne i praktične, već su i pravi rudnik antioksidanata, vitamina i minerala koji će pomoći da se opuste bolni mišići i ubrza oporavak.

# Ananas za oporavak od aerobnih vežbi 

Zasladite se ananasom koji je čuvar enzima bromelaina, prirodnog leka, protiv upalnog sredstva koje ublažava i leči bol i slabost u mišićima koji se pojavljuju nakon napornih aero bnevežbi.

3 najbolje vežbe za zatezanje opuštene zadnjice! )

# Pasulj nakon plivanja

Nakon napornog vežbanja, snižava se nivo kalijuma u telu što može da utiče na reflekse, kao i nervni i mišićni sastav. Šoljica kuvanog pasulja ima više od 900 miligrama kalijuma, a ta je količina je savršen dodatak supi i salati.

# Mleko za zen posle joge

Vraćanje tečnosti i elektrolita koje ste izgubili putem znoja esencijalan je deo rutine nakon vežbanja. Mleko je odlično za oporavak, jer sadrži elektrolite natrijuma i kalijuma u znatno većoj količini nego većina sportskih napitaka. Za dodatnu dozu proteina, preporučuje se bademovo mleko.

Pogledajte vežbe “Viktorijinih anđela” za ravan stomak )

# Zeleno povrće posle trčanja

Tamno lisnato povrće, poput spanaća i kelja, bogato je kalcijumom i magnezijumom, pa je idealno rešenje za grčeve u nogama koji se mogu pojaviti nakon trčanja. Dodajte i sok od limuna, jer će vitamin C poboljšati apsorpciju gvožđa.

Izvor: Elle.hr