Internet je prepun zanimljivih tutorijala koji nas uče ne samo kako da se našminkamo, obučemo ili ošišamo, već kako da i napravimo ukusne i zdrave napitke. Tako smo slučajno otkrili kanal čoveka koji se predstavlja pod imenom John i koji se već godinama bavi proučavanjem zdravih napitaka.

Ovaj sada već poznati nutricionista veruje da je suština mršavljenja zapravo unošenje velike količine voća i povrća u organizam, ali kako niko ne može da pojede tu količinu svaki dan, najefektnije je da kod kuće napravite ovaj čarobni napitak.

John je objasnio da je najbolje rešenje za mršavljenje onaj napitak koji će nahraniti vaše telo, pružiti mu potrebne materije, ali i neophodnu hidrataciju. Takođe, on veruje da je ovo idealno rešenje sa sve one koji ne vole ukus povrća - kada se od njih napravi sok, potpuno je drugačije!

Ono što je od svega najbolje jeste da vam nije potreban recept za napitak od reči do reči, jer je ključ zapravo u velikoj količini hranljivih materija, vitamina i minerala koji će popraviti vaše zdravlje i podstaći metabolizam na ubrzan rad. Da bi vam pomogao u pravljenju ovog napitka, John je dao osnovu, a vi možete dodavati ono što imate kod kuće, povrće i voće koje je u sezoni ili ono koje volite.

#U napitak obavezno stavite celer - pun je vode, što je dobro za hidrataciju, a odličan je izvor elektrolita, koji su takođe potrebni organizmu, a isto važi i za krastavce. Ne zaboravite da stavite i šargarepu; bogata je beta karotenom i obogatiće ukus napitka. Isti efekat daće i jabuka, koja daje slatkast ukus ovom napitku. Ukoliko ste u mogućnosti, odlično bi bilo da u moćni napitak dodate i jednu tikvicu.

Iako ne spada u osnovne sastojke, preporučuje se da dodate i zelenu salatu, jer je ona jedna od najmoćnijih namirnica na svetu kada je reč o hranljivim materijama. Kada ste napravili osnovu, dodajte brokoli, peršun, grejpfrut, pomorandže, limun, zapravo šta god da imate pri ruci.

Priprema je nešto najjednostavnije - operite osnovne namirnice, odaberite dodatke i očistite ih, sve ubacite u sokovnik i to je sve!

izvor: stil.kurir.rs