Držanje dijete zahteva disciplinu i doslednost, ali često neizdrživi osećaj gladi može sve da upropasti! Kako bi izdržali do samoga cilja upoznajte se s tri neprijatelja gladi koje možete kombinovati između obroka.

Kiseli krastavčići

Kiseli krastavci ne moraju da budu samo prilog već i idealno sredstvo za ubijanje gladi. Ova kisela poslastica snizava šećer u krvi pa samim tim i ublažuje osećaj gladi. Osetite li sat vremena pre obroka neopisivu želju za hranom, zagrizite nekoliko kiselih krastavčića.

Bademi, orasi i lešnici 

Već smo spominjali kako je koštunjavo voće zdrava i hranjiva grickalica koju možete jesti u velikim količinama između obroka. Šaka ove zdrave poslastice trenutno će vas zasititi, a u kombinaciji sa sušenim voćem poput grožđica, smokvi ili šljiva, nepobedivi su borci protiv gladi.

Mineralna voda umesto gaziranih sokova 

Iako gazirani sokovi takođe ubijaju glad, oni su kalorični što vam nikako neće pomoći ako ste na dijeti. Zato sok zamenite mineralnom vodom.Ona će vas trenutno osvežiti, ali i zasititi. Ovo niskokalorično piće možete iskombinovati i s prethodnim namirnicama. Popijte čašu mineralne vode nakon već pomenutih grickalica što će dodatno obuzdati vašu glad.

izvor: zadovoljna.hr