Poznata holivudska glumica Gwyneth Paltrow odavno ima status žene koja ume sve da radi: da se savršeno, besprekrono stilizuje, da dekoriše kompletan prostor, podeli nekoliko životnih saveta bez “life couch” licence i napravi savršeno ukusnu hranu! Ukratko: žena zmaj!

Zato s vremena na vreme i surfujemo po njenom lifestyle sajtu Goop koji je podstakno mnoge njene koleginice da krenu glumičinimnjenim stopama i pokrenu svoje sajtove! 

Pre nekoliko dana Gwyneth Paltrow je obradovala sve koji ne znaju šta da pripreme u znak pažnje na Dan zaljubljenih, objavivši na svojoj stranici recept za čokoladni kolač!

“Ovaj kolač je savršen za romantične večeri jer sadrži sastojke koji su poznati kao blagi, ali efektni afrodizijaci koji će vam pomoći da nahranite sva čula. Ako znate, šta sam htela da kažem. Sex drive, dame moje.” 

A glavni sastojak ovog kolača je Fo-ti ili Hi Su Vu, kineska biljka kojoj Kinezi pripisuju tajnu dugog života i za koju kažu da podmlađuje, vraća energiju i životnu snagu.   

Potrebni sastojci: 

- 4 supene kašike kokosovog ulja

- 30 gr putera

- 4 supene kašike Fo-ti biljke (ili 2 supene kašike isitnjenog kardamona, ukoliko ne možete da pronađete ovu biljku u našim prodavnicama zdrave hrane)

- jedna supena kašika meda ili stevije

- 200 gr kakao praga

- 2 supene kašike kako ljuspica

- vanilin šećer

Priprema je laka: u malu zdelu sipajte kokosovo ulje, puter i pomenutu travku. Stavite na mlaku vatru dok se kompletna smesa ne sjedini. Potom dodajte u smesu kakao, a šećer i med po želji. Izmešajte dok se ne sjedini i postane kompaktna, pa je sipajte u kalupe nalik dubokim šoljama. Kalupe stavite u frižider da odstoje 20 minuta, dok se kolač ne stvrdne. Servirajte sa čokoladnim mrvicama i pospite vanilin šećerom po želji.