Beli luk 

Beli lik nije samo idealan dodatak hrani koji će joj pružiti poseban ukus i miris, već može da itekako učini čudo vašem ravnom stomaku. Naime, beli luk u sebi ima alicin, hranjiv sastojak koji igra važnu ulogu u zaštiti jetre od oštećenja. Osim toga ubija štetne bakterije u digestivnom traktu te sprečava nadutost održavajći creva zdravima. Odlično je to što beli luk možete da stavljate u gotovo sva jela od testenine, dressinga, povrća i sosova.

Pasulj

Kada ste željni ugljen hidrata slobodno ih potražite u mahunarkama. Idealan izbor upravo je pasulj koji je osim toga bogat i proteinima i vlaknima. I proteini i vlakna daju svoj doprinos održavanju težine jer daju duži osećaj sitosti i ne daju nam da padnemo u zamku prejedanja. Rezultati istraživanja objavljenog u časopisu Obesity pokazuju kako ekstrakti iz belog pasulja smanjuju apsorpciju kalorija iz ugljen hidrata, umanjuju našu želju za slatkim i to sve zahvaljujući nekim enzimima koji sprečavaju probavu skroba.

Jalapeno papričica

Dobra vest za sve one koji vole ljuto. Jalapeno paprika bogata je antioksidantom kapsaicinom koji je odličan za podsticanje metabolizma. Neke studije potvrdile su kako ljudi koji jedu jela začinjena ovom namirnicom manje osećaju glad i sagorevaju više kalorija. Osim toga osećaju manju želju za masnom, začinjenom i slatkom hranom. Nije ni čudno stoga da ovu korisnu papričicu nazivaju i hranom koja potiskuje apetit.

Beli krompir 

Ko još veruje da je sva bela hrana loša. Beli krompir je čak, kažu neki nutricionisti, namirnica koja pomaže gubitku kilograma. Naime, bogat je otpornim skrobom koji fermentira u želudcu i stvara butirate, masnu kiselinu koja može da podstakne telo da sagori više masti.

Jogurt

Jogurt je puno više od idealnog jutarnjeg napitka s malo kalorija. kalcijum u jogurtu naime, pomaže pri smanjenju kalcitrola u telu i time pomaže bržem sagorevanju masti te slabijem taloženju masnoća u telo. Osim toga probiotici iz jogurta pomažu održavanju balansa dobrih bakterija u crevima, a poznato je kako su creva onih koji nemaju problema s viškom kilograma bitno drugačijeg sastava nego onih koji imaju prekomernu težinu. Ova odlična mlečna namirnica koju čak mogu piti i oni osetljivi na laktozu, sadrži proteine, B vitamine, kalcijum, kalijum, magnezijum, te se zbog toga svrstava u ultimativnu mlečnu namirnicu.