Pečurke su zdravija zamena za meso, pa ako ste od onih koji ne podnose osećaj gladi, ovakav plan ishrane je za vas idealan. Osim toga, pečurke su niskokalorične - 150 grama ove namirnice sadrži svega 30 kalorija!

Osim što pomoću dijete sa pečurkama možete izgubiti višak kilograma, ovaj režim ishrane će vrlo pozitivno uticati i na vaš izgled, jer pečurke sadrže velike količine vitamina B, gvožđa, cinka, kalijuma i selena, koji hrane kožu, kosu i nokte.

Dijeta sa pečurkama traje 5 nedelja, pri čemu treba paziti da se u organizam unese oko 1.550 kalorija dnevno. Režim ishrane uključuje i 5 porcija voća i povrća, kao i pola litre mleka dnevno, kako bi se organizam snabdevao svim važnim materijama.

Najvažnije kada je reč o ovoj dijeti jeste da se meso zameni pečurkama i to nekoliko puta nedeljno.

Na primer, mleveno meso zamenite seckanim šampinjonima kad spremate špagete bolonjeze, u rižotu koristite pečurke umesto piletine, gulaš možete napraviti od pečuraka umesto od mesa...

Takođe, umesto paštete možete koristiti domaću mešavinu tri vrste pečuraka. Da bi se telo snabdelo potrebnim proteinima i belančevinama, potrebno je konzumirati 250 do 300 g svežih pečuraka za jedan obrok.

Dodatni savet: Šampinjoni su na našim prostorima najzastupljenija vrsta pečuraka, pa kako biste sačuvali što više hranljivih materija u njima, secite ih na kriškice i dinstati 5 do 7 minuta. To je sasvim dovoljno da se omekšaju i lakše svare.

izvor: Stil