Iako je grickanje između obroka najveći neprijatelj vitke linije, postoje namirnice u kojima ipak možete uživati i biti bezbrižni. A kada to kažemo, ne mislimo na zelenu salatu bez soli, već na ukusne zalogajčiće koje možete grickati do mile volje.

Kokice

Verovali ili ne kokice su jedna od najzdravijih i najmanje kaloričnih grickalica koje postoje. Ne govorimo o kokicama s ukusom maslaca ili sira, već o klasičnom kukuruzu kog možete ispeći u vašem loncu uz samo kap ulja i dodatak soli. Kokice imaju minimalno kalorija i sadrže vlakna koja su dobra za probavu. Ukoliko želite da ih začinite, dodajte malo paprike u prahu, čilija ili bibera.

Kiseli krastavčići

Gotovo da i ne postoji osoba koja ne voli kisele krastavce, posebno one domaće. Šolja puna kiselih krastavaca ima samo 16 kalorija, pa je to namirnica koju možete konzumirati uz bilo kakvu dijetu i uz bilo koji obrok tokom dana.

Pogledajte top 8 namirnica za jačanje imuniteta.

Carpaccio od tikvica

Ako još niste isprobali ovo ukusno jelo, sad je vreme jer je reč o izvrsnoj namirnici koju svao može da priušti da konzumira u neograničenim količinama. Tikvice narežite na tanke, pljosnate komade i namočite ih u limunov sok, pa ostavite da tako odstoje neko vreme. Nakon toga dodajte malo maslinovog ulja, soli i bibera. Tajna se krije u limunovom soku koji topi masnoću, a sam obrok ima vrlo malo kalorija.

Čips od kelja

Ovo je najzdravija i najfinija zamena za masan i kaloričan čips od krompira. Reč je o niskokaloričnoj grickalici koja će vas zasititi i u kojoj možete uživati do mile volje. Očistite lišće kelja od debelih stabljiki i pokidajte ih na manje komadiće. Posolite ih, premažite s malo maslinovog ulja i pobacajte po plehu pa pecite u rerni oko 10 minuta, odnosno dok se uglovi ne zažute a lišće ne osuši. Ovaj zdravi čips je vrlo ukusan i možete ga jesti u bilo koje doba dana.

Pogledajte 7 veoma zdravih namirnica sa kojima ipak ne smete preterivati.

Bademi, orasi i lešnici

Već smo spominjali kako je koštunjavo voće zdrava i hranjiva grickalica koju možete upotrebiti između obroka. Šaka ove zdrave poslastice trenutno će vas zasititi, a u kombinaciji sa sušenim voćem poput suvog grožđa, smokvi ili šljiva su nepobedivi borci protiv gladi.

izvor: zadovoljna.hr