Pokušavate da smršate na duže staze? Za to je važno da se klonite brzih rešenja i usredsredite se na strategije zdravog mršavljenja. Znamo da nije uvek lako odlučiti koje su to dijete koje će vas dovesti do cilja, ali zato postoji 5 tehnika koje bi svakako trebalo da izbegavate.

Gladovanje

Ukoliko se odreknete hrane, to može da dovede do nutritivnog deficita. Dakle, umesto da se odreknete baš svega – recimo ugljenih hidrata – pokušajte da iz ishrane izbacite samo testeninu, a nastavite da jedete žitarice sa celim zrnom. Takođe, pazite na kontrolu koliko jedete i kada.

Uvek ista aktivnost

Stalno koristite traku za trčanje, a ostale vežbe niste ni probali? Greška u startu. Nemojte da radite samo jednu vežbu, probajte i ostale koje bi mogle da dovedu do toga da izgradite mišićnu masu i pojačate metabolizam. Time ćete sagoreti i mnogo više kalorija nego što biste to uradili inače.

Vežbanje na prazan želudac

Ako vežbate na prazan želudac, razmislite dobro o tome. Istraživanja pokazuju da se na ovakav način sagorevaju mišići, a ne masti. Važno je slušati svoje telo pre vežbanja, jer ne samo da ćete izbeći gubljenje mišića, nego ćete imati i puno više energije da lakše izdržite vežbanje.

Manjak sna

Vreme za vežbanje možda znači manje vremena za spavanje i druge stvari, međutim, važno je da dovoljno spavate ako želite da izgubite na težini. Ukoliko želite da imate dodatnu energiju kako biste ispratili svoje rutinske vežbe, morate da spavate minimum osam sati. Premalo sna može povećati apetit i dovesti vas u iskušenje da više jedete.

Preskakanje obroka

Smanjenje unosa kalorija je ključno za mršavljenje, ali preskakanje obroka može izazvati kontra efekt za vaš metabolizam. Ako predugo čekate da se najedete, vaše telo usporava metabolizam i odlaže mršavljenje. Takođe, ako ste prezauzeti da pojedete ceo obrok, pripremite neke manje porcije koje ćete imati u torbici tokom dana ako ogladnite.

izvor: fitsugar.com