Armija modela predvođena predivnom 21-godišnjakinjom Binx Walton, bukvalno je klizila kroz hol pariskog Carreau du Temple u spandeksu, koži i svili. Poseban "klizavi" utisak ostavile su frizure.

Dok je sam utisak kolekcije bio "50 nijansi tamnije" aludirajući na popularnu sagu o sado-mazo ljubavnoj priči.

Fetiš elementi u vidu korset kaiševa, dekonstrusani bustieri od onyx kože i svi ti materijali sa blagim odsjajem, te kombinacija dominatne crne i crvene u spoju sa zalizanom kosom i dugim peletnicama, izazivali su u posmatraču pomalo perverzne asocijacije.

I upravo taj utisak bio je onaj koji je Sarah Burton, McQueenova naslednica, želela da postigne, inspirisana svakako radom svog velikog učitelja.

Međutim, sa beauty departmanom Sarah je postigla toliko dobar efekat kompletne kombinacije, da ovaj odeljak zaista zaslužuje poseban članak.

"Oduvek sam smatrao da je duga kosa na ženi pomalo fetiš sama po sebi", objašnjava glavni frizer koji je radio na kolekciji, Guido Palau.

Svaka manekenka nosila je dugu ekstenziju, zakačenu za krajeve svoje kose, dok je sa prednje strane kosa bila maksimalno zalizana gelom.

Još jedan beauty detalj koji se mahom isticao na većini modela jesu "krvavo" crvene usne, koje su u paru sa kosom i naravno outfitom, ostavljale utisak moći, kakav Sarah preferira vođena samim korenima brenda koje je postavio McQueen.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/