Tajna nošenja šiški sa dozom tog "Ne sois quoi?" nonšalantnog stava, jeste opuštenost. S obzirom da stanovnice ove predivne zemlje neguju prirodan izgled, isto važi i za kosu. Upravo u na tlu Francuske nastao je messy hairstyle trend i to davne 1949., kada je talentovani frizer Jacques Dessange počeo da zagovara izgled prirodne kose.

I naravno, upravo on je i zaslušan za onaj prepoznatljivi, pomalo divlji izgled kose koji je preferirala slavna Brižitka, dok je kasnije najpoznatija zagovornica ovog stajlinga postala svakako Caroline de Maigret.

I jedna i druga odličan su primer za messy šiške, a nove IT cure prate ih u korak.

U nastavku pogledajte kako to one rade:

Prave Birkin šiške

Sa svojim izraženim jagodicama, bujnim trepavicama i kestenjastim šiškama, nije ni čudo što lepotu manekenke Louise Follain porede sa Jane Birkin.

Pozajmljujući veseli duh ikone sedamdesetih, Follain dodaje šmek Pariza ravno podsečenim šiškama skraćujući ih sama kada joj stignu do trepavica. "Ne uspe uvek najbolje kad to radim sama", kaže iskreno ali upravo tu leži rešenje tajne jednostavnih ali i ne previše jednostavnih francuskih šiški.

Bardot šiške na razdeljak

Sabina Socol takođe nalazi lepotu u nesavršenosti šiški razdeljenih po sredini u stilu Brigitte Bardot, koje izgledaju još bolje posle buđenja. "Ne sviđaju mi se super-ravne školske šiške," kaže, dodajući da joj se dopada "nezavršeni" izgled, jer kosa tako "uokviruje lice i daje mu romantičan izgled." Kombinijući ih sa maramom ili vezanim repom, Socol ih koristi i kao dobrodošlo osveženje nezanimljivog jesenjeg tena.

"Odvraća pažnju od raznoraznih nesavršenosti ", kaže smejući se. "U Francuskoj bi to nazvali cache misere." Prevod? Privremeni izlaz iz nezgodne situacije... ali onaj šik.

Izrasle šiške

Za manekenku  Mélodie Vaxelaire najbitnije je naglasiti njen oreol prirodnih oniks uvojaka sa zavesom zavojitih šiški. Suprotno opštem uverenju da je teško održavati šiške, oblik joj dopušta da proizvede opušteni galski izgled koji je uvek volela kod svog idola Francoise Hardy.

"Moje šiške omogućavaju mi da izgledam kao da sam već sredila kosu," objašnjava ona, dodajući da joj ne smeta kad kosa izraste i ne opterećuje je  skrećuje je redovno. Frankofili sa kovrdžama, hvatajte zabeleške.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/