S obzirom da smo ušli u novu godinu i sumirale trendove, ovaj period je idealan za postavljanje novih. Tako smo došli i do izbora IT frizure koja će obeležiti period ispred nas, a sudeći po pisanju mnogih modnih portala ove godine najveći trend biće "izrasli" lob.

Ono po čemu se on u velikoj meri razlikuje od običnog su tekstura i sama dužina, te frizura izgleda kao da je izrasla, odnosno da niste otišli na zakazano šišanje. Sa kosom koja seže do ramena i šiškama koje su toliko duge da mogu da se podele na sredini čela, ovaj neobičan lob izgleda pomalo neuredno, divlje i smelo.

Ono što je bitno da znate da ova frizura odgovara damama sa različitiom vrstom i teksurom kose, a ono o čemu biste trebali da obratite pažnju je oblik lica. 

Nastavak na sledećoj strani...

PageBreak

Ako imate usko lice, najbolje bi bilo da vaše šiške držite što šire razmaknute na stranu, tako da vaše crte lice dođu do izražaja. Za širok oblik, retke i manje široke šiške malo razdvojite od ostatka kose, kako biste stvorili iluziju užeg lica. 

S obzirom da se lob sastoji iz messy pramenova, kako biste postigli moderniji izgled, trebalo bi da vaši stepeni budu duži u odnosu na dužinu kose. To će odlično doći damama sa gustom kosom, dok u suprotnosti, žene koje poseduju nešto tanju vlas, trebalo bi da ošišaju stepene različitih dužina. Time će postići volumen. 

Kada je reč o svakodnevnoj nezi i održavanju, baš kako izgleda, ova frizura ne zahteva gotovo nikakav trud.

Ipak, trebalo bi da izbegavate stilizovanje toplim uređajima, zato što bi to oštetilo vaše krajeve, te bi u tom slučaju vaša frizura mogla da izgubi stukturu. Kako bi vaši krajevi izgledali sjajno, hidrirano i sveže, redovno koristite ulje za kosu. 

Ovu frizuru već su izabrale poznate dame iz Holivuda, Chloe Grace Moretz, Amber Heard, Taylor Swift a od skoro im se pridružila i Alexa Chung. 

Chloe Grace Moretz

Mandy Moore

Felicity Jones

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/