Ukosnice su jedna od onih stvari koje uvek imamo rasute po fioci ili neseseru i uvek nam nekako smetaju, ali kada ih baš trebamo ne možemo ih pronaći.

Međutim, istina je da zapravo upšte nismo svesni svih mnogostrukih namena ovih praktičnih aksesoara!

Ukosnice vam mogu biti svakodnevni beauty pomagač, a ići ćemo toliko daleko, pa ćemo navesti i to da su one po svoj prilici najpodcenjeniji alat u beauty svetu.

Za postojane kovrdže

Ako se vaše kovrdže opuste čak i pre no što napustite kuću, imamo za vas odličan trik sa ukosnicama. Kada uvijete svaki pramen i pustite ga sa figara, nemojte ga pustiti da slobodno padne, već ga ostavite takvog zarolanog i pričvrstite ukosnicom dok se u potpunosti ne ohladi. Zatim se našminkajte i sredite sve ostalo što trebate, a potom neposredno pre izlaska iz kuće pustite kovrdže. Trajaće duže jer će se ohladiti u kovrdžavom stanju. 

Za čvrst konjski rep

Ako imate tešku i gustu kosu sigurno vam se više puta dogodilo da vam visoki konjski rep nakon nekog vremena jednostavno padne i postane običan rep. Imamo odličan trik sa ukosnicama za ovaj problem! Uzmite dve ukosnice i učvrstite jednu uz drugu u X oblik. Stavite ukosnice točno ispod repa, a njega smestite između. Tako će rep stajati čvrsto i pozicioniran visoko.

Chunky pletenica

Ništa ne može pokvariti lepu frizuru sa pletenicom kao ružna gumica kojom je vezujete. Ako ste napravili pletenicu čiji izgled ne želite pokvariti neuglednom gumicom, slobodno uzmite dve ukosnice i njima učvrstite pletenicu. 

Za konturisanje

Nemate četkicu za konturisanje? Možete je napraviti sami! Uzmite običnu široku četkicu za rumenilo i stisnite dlačice rukama, te sa svake strane učvrstite po jednu ukosnicu. Ukosnice će stisnuti dlačice da stoje usko i moći ćete odlično iskonturirati lice, a opet ćete moći sledeći put tu istu četku koristiti za rumenilo. 

Ukras za kosu 

Ponekad vam ukosnice služe samo da pričvrstite kosu i želite ih sakriti da se ne vide, ali nekada ukosnice mogu biti i odličan ukras u kosi. Slobodno složite ukosnice u različite geometrijske oblike, dobićete potpuno originalan ukras za kosu. Mogućnosti su zaista beskrajne, kao na primer da ih obojite lakovima za nokte.

Kao lepilo za trepavice

Ne biste verovali, ali ukosnice mogu biti odlična pomoć pri stavljanju veštačkih trepavica. Znamo svi koliko je ponekad teško sa lrpkom naciljati tanki rub veštačkih trepavica. Slobodno lepilo nanesite na ukosnicu, sa njom ćete uspeti vrlo precizno da izvršite ovaj pipljiv zadatak. 

Izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/