Reč je o dužini do ključne kosti (par centimetara gore-dole), a ne nazivaju bez razloga frizeri ovu frizuru “čudotvornom”. Naime, kosa je dovoljno dugačka da možete da eksperimentišete i pravite najrazličitije frizure, a s druge strane lako se oblikuje i neguje i kada je puštena.

Ipak, ono što je najbolje u vezi sa ovom frizurom, jeste što pristaje bukvalno svakoj ženi, nevezano za to da li ima ravnu, talasastu, tanku, kovrdžavu ili gustu kosu. Takođe, još jedan njen plus je što pristaje i svakom obliku licu. Dakle, nema žene kojoj ne stoji!

Ova dužina kose ima i svoje “zvanično” ime – clavicut.

Odakle ovaj neobičan naziv?

Ime potiče od latinske reči za ključnu kost clavicula, a upravo je to tačka koja pokazuje idealnu dužinu kose. Naravno, sitne varijacije su dozvoljene – pa će se neko odlučiti za par centimetara više ili manje, ali ključna kost bi trebalo da bude paramater.

Popularni clavicut “laska” svim teksturama kose – tankoj i “mlitavoj” pomoći će u postizanju volumena, dok će onu “tešku” i previše gustu “ukrotiti”.

Žene Holivuda, ali i poznate manekenke i trendseterke, odavno znaju ovu “tajnu”, pa ćete clavicut videti na Cari Delevingne, Victoriji Beckham, Jessici Albi, Emmi Stone, Kim Kardashian, Rosie Huntington...

Kako poznate zvezde nose ovu frizuru pogledajte u našoj galeriji.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Da, postoji dužina kose koja odgavara svim ženama, bez obzira na oblik lica ili samu formu kose! I primetićete, da upravu takvu frizuru nosi većina poznatih dama. Proveren “recept” ne treba menjati!