Postoji nešto posebno u pronalaženju frizure koja savršeno odgovara vašim karakteristikama lica. Zato smo rešili da pronađemo najpoznatije frizure koje su šetale legendarne dame, poput Mie Farrow, Diane Ross i Jane Birkin.

(Poznati + kosa: Najlepše i najpoznatije frizure Audrey Hepburn)

Osim što su veoma chic, ove frizure su prava klasika, te sa njima nikada ne možete da pogrešite. Dakle, sledeći put kada posetite salon, nemojte da se oslanjate na obične frizure, već odvažno odaberite neku od sledećih.

Talasasti uvojci i razbarušene šiške

Prepoznatljive kao Hermes torba koja je dobila njeno ime, šiške Jane Birkin odolevaju vremenu, kao njeni dugački talasasti uvojci i neobična lepota koja je bila velika inspiracija mnogim dizajnerima. 

Kratka messy frizura

Patti Smith je proslavila androgenu frizuru koja je u to vreme okarakterisana kao muška. Ipak, ova classy frizura je izrazito dobro stajala poznatoj pevačici koja je postala prepoznatljiva upravo po ovom dečačkom izgledu. 

Foto: Instagram / officialpattismith 

Razbarušene lokne

Kosa koja seže do ramena, sa nekoliko slojeva razbarušenih lokni, predstavlja seksipil koji nam je Diana Ross predstavila sedamdesetih. Ovim je Diane dokazala da ponekad nesavršenost može izgledati veoma zavodljivo. 

Zavodljivi bob

Bob dužine do brade, koji savršeno uokviruje lice i naglašava njegove karakteristike, više puta je bio dobar izbor poznatih dama. Ipak, među mnoštvom uspešnih frizura, mi izdvajamo bob Nastassje Kinski. 

Dugačka, prirodna kosa

Ova frizura ne zahteva posetu salona, ali zato zahteva jak personaliti žene koja može da je iznese, a u tome je odlična bila Cher. Naravno, obavezna je konsultacija sa frizerom, kako bi kosa ostala zdrava i odražala dobru strukturu i sjaj. 

Mikro piksi

Sa crtama lice koje je posedovala poznata glumica Mia Farrow mikro piksi je bio pravi izbor, jer je naglasio njene krupne oči. Dakle, nosite ga sa puno slojeva maskare, jer ova frizura u prvi plan ističe vaše oči. 

Glamurozni lob

Ništa se ne slaže bolje sa klasičnom haljinom od tvida od dužeg, glamuroznog boba. Uostalom, ko bi vam to bolje potvrdio od Diane von Furstenberg? 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija