Masne kiseline, laurinska i linoleinska, kao i vitamin E koje nalazimo u sastavu kokosovog ulja sprečiće gubitak proteina, tako da će kosa biti jača i, samim tim, manje lomljiva. 

Kokosovo ulje je 100% prirodni proizvod, što znači da ne sadrži alkohol, silikon i ostale hemikalije od kojih obično imamo više štete nego koristi. Za razliku od dugih ulja, kokososvo ulje prodire u dubinsku strukturu vlasi i regeneriše oštećenu kosu od korena do krajeva. 

Dodaje sjaj

Na ruke nanesite malu količinu ulja i nanesite ga  na kosu od korena do vrhova. Efekat: sjajna i ukroćena kosa, bez naelektrisanih čuperaka. Kosa će biti glatka i sjajna, da ćete zaboraviti i šta znači frizzy look.

(Kako da napravite masku za veći volumen kose (VIDEO))

Pospešuje rast kose 

Ukoliko kokosovo ulje umasirate nežnim, kružnim pokretima u koren kose, podstaćićete cirkulaciju i samim tim stimulisati brži rast kose. Praktikujte ovakvu upotrebu kokosovog ulja od 3 do 4 puta nedeljno kako biste umanjili gubitak kose. 

Koristite ga umesto regeneratora

Umesto jakih, hemijskih tretmana, koristite kokosovo ulje za dubisnki tretman kose. Nakon što ste nanele malu količinu ulja na kosu, raščešljajte je i vežite u opuštenu punđu i tako prespavajte.

(Hit frizura za 2015: Lob (#paž) osvojila svet na pragu proleća!)

Koristite ga kao sredstvo protiv peruti

Zahvaljujući svojoj antimikrobnoj prirodi, kokosovo ulje sprečava pojavu peruti. U koren vlažne kose, blagim pokretima umasirajte kokosovo ulje, pustite da odstoji 15 minuta, potom operite kosu kao i obično.

Koristite ga kao sredstvo za lakše raščešljavanje

Nakon pranja kose, nanesite kokosovo ulje od polovine kose ka krajevima za lakše raščešljavanje ili kao sredstvo za formiranje kovrdža.

(10 Instagram profila koje morate da pratite ako vas zanima KOSA!)

Koristite ga umesto kapi za kosu

Ukoliko se nalazite u periodu između dva šišanja, kokosovo ulje iskoristite kao spas u zadnji čas koji će sačuvati vaše krajeve od pucanja. Krajevi će biti hidrirani, a zahvaljujući magičnim svojstvima ovog ulja, ispucali krajevi izgledaće neće doći do izražaja. 

Koristite ga svakodnevno

Redovnom upotrebom kokosovog ulja, vaša kosa će rasti brže i povratiće svoj prirodni sjaj. Zato uvrsite kokosovo ulje u svoje omiljeni proizvode za negu kose.

Prevela i priredila: Jelena Davidović