Isprobajte ova tri jednostavna trika i preko noći ćete dobiti odličnu frizuru. Pored toga što ćete uštedeti novac, frizura dobijena na ovaj način će delovati prirodno i lepršavo!

Morski talasi

Veoma je teško postići neuredan stil talasa. Ali ne sa ovim trikom!

Da biste se probudili sa predivnim talasima, zavežite vlažnu kosu u pletenicu, pre nego što odete na spavanje. Zapamtite - što su pletenice manje vaši talasi će biti čvršći. Ako je vaša kosa gusta, napravite dve kike kako bi talasi delovali lepše i prirodnije. Posle spavanja, kada rešite da uklonite pletenice, nežno prođite prstima kroz njih i naprskajte ih sprejom ili penom za učvršćivanje. Za usavršavanje frizure na samom kraju, nikako nemojte da koristite četku već vlastite prste.

Messy punđa = Lokne

Skupljanje kose u punđu je odličan način da je sklonite sa lica, pogotovo kada radite kućne poslove. Pored toga, pravljenje punđe sa kojom ćete prespavati u toku noći će vam uštedeti vreme ujutru. Vaša frizura će biti kao da ste upravo izašle iz salona!

Pre odlaska u krevet vežite kosu u punđu. Za efekat većih i gustih lokni nakvasite kosu da bude vlažna. Ako želite da imate meke lokne, pre uvijanja kose u punđu, naprskajte sprej na suvu kosu. 

Ujutru kada ustanete ostavite punđu na glavi i ne dirajte je dok ne krenete napolje. Pred sam polazak, pažljivo je skinite i naprskajte sprej ili penu za kosu kako bi vam kosa ostala lepršava tokom celog dana!

Kovrdže 

Ako se svako jutro borite sa kovržama onda je ovo pravo rešenje za vas!

Za ovaj friz upotrebite serum od arganovog ulja koji treba da namažete na pramenove i onda svu vašu kosu umotate u svileni šal. Može poslužiti i pamuk, odnosno prirodna tkanina koja će prijati vašoj koži glave, a neće oštetiti kosu. Ulje će omekšati kosu, dok će svila sprečiti kovrdžanje i pojavu neurednih lokni.

Priredila: Kristina Milošev