Kinoa, amarant, batat, agava, spirulina, manuka, algarobo ( peruanski rogač), čija, macha, maka… ajmeeee, pa ja u ostavi još golog indo-peruanca da nađem i da živimo Happily Ever After..

Ima li ođe štogođ srpskog, može i montenegrinsko, neka pomorandža ili krompir, praziluk?!

Evo viri jedan stručak.. čuj… Tu izgleda ne mogu da omanem. A i zašto bih. Volim ja naš praziluk. Malo li sam puta omirisala moju Vivienne Westwood ACG (all conditions gear) tašnu tako da niti jedan parfem nije mogao da ublaži miris domovine u vidu praziluka  

Tri frajera su mi izmakla radi toga jer sam se pravdala time da miris potiče od belog luka koji nosim protiv uroka. Možete misliti šta su pomislili!  Ja sam ostala pri svom smatrajući da je to bolja varijanta od priznavanja da sam ostrašćena domaćica.

Razumete već zašto.  Ako ne razumete, pitajte mame i tetke. Moja prijateljica na primer krije od muža da je prava house – majstorica i da bolje od svih zna da poradi sve kućne aparate, vodovodne cevi i ostale – muške poslove.

I da vam pravo kažem nisam ja to htela da preispitujem  i dovodim u pitanje tu njenu strategiju. Iskusna žena, valjda zna te stvari bolje od lude vegan cure. Tako da se i ja, za svaki slučaj vodim time, - go away honey, kuvam samo kada sam inspirisana, što je gotovo uvek za sebe i za moje veganlučice razume se.

Ako slučajno pred kojim pokleknem, pa  krenem u kulinarske  *izdarije kako bih ga fascinirala, obznaniću vam pa me lepo odmah iskritikujte i opravite. ‘nako ženski. Pa ću mu na talasu svojih belih laži reći da sam prevazišla hranu te da sam stigla međ’ one sto se ‘rane samo od sunca bez da išta /da prostite/ stave usta…

Mada, ako bolje razmislilm, jeftinije bi me to izašlo  za otp + 4 pari cipela godišnje..i koje first minute putovanje…ffff..malo li je, a plus još zdravija..’ajme!

Istražiću i te mogućnosti…a do tada slatke moje da se bacimo mi na jedan smoothie!

MATCHA smoothie

Sastojci: 

urme (sveže neušećerene) - 1/2 šolje

zrele kruške - 3 kom

jabuke -2 kom

mača (japanski zeleni čaj u vidu praha) 4 gr ( 2 kafene kašike) MAX dnevna doza za odrasle 

biljno mleko - ja sam koristila indijski orah - 1 do 1,5 šolja 


Priprema: Oljuštiti, izblendati  ili hladno iscediti voće i urme( koje ste prethodno natopili u vodi na 30 min). Dodati biljno mleko i mača čaj. Dobro promešati i pocvoljati 

Mača je odlična za detoksikaciju ( +mršavljenje) smanjuje krvni pritisak, poboljšava koncentraciju. Jedna doza je 10 puta jača od šolje klasičnog kineskog zelenog čaja. Tako da nije preporučljivo konzumirati više od 2 do 4 gr dnevno ( za odrasle). 

Ostale recepte Nevene Veselinović možete pročitati na njenom blogu Veganluk.   

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/