Pored mrskih nam kalorija, čokolada sadrži i brojne štetne sastojke, to su raličiti aditivi, konzervansi, veštačke boje i druge supstance, koji svakako nisu dobri za naš organizam.

Ako ste veliki ljubitelj ovog ukusnog slatkiša i nalazite se u mukama da mu odolite, iako strogo vodite računama o o onome što jedete, ovo je definitivno recept za vas.

Pored vrlo zdravih sastojaka, nama je omiljeno i to što se domaća čokolada i brzo priprema, potrebno vam je svega 15 minuta da je napravite, a pride vas neće ni gristi savest ukoliko je pojedete celu.

Sastojci:

1/2 šolje kakaoa u prahu

1/4 šolje kokosovog ulja

1/4 šolje javorovog sirupa

prstohvat morske soli 

Priprema:

1. Stavite kakao prah u posudu srednje veličine. Dodajte kokosovo ulje, javorov sirup i prstohvatt soli. Izmešajte sastojke dok ne dobijete homogenu i glatku masu. 

2. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i ulijte čokoladu te je razvucite i poravnajte do debljine koje želite.  

3. Stavite čokoladu u zamrzivač na barem sat vremena i nakon toga oštrim nožem isecite na kvadratiće željene veličine.

Izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/