Pica je idealno letnje jelo jer osim što je možete obogatiti sezonskim povrćem, ne morate stajati kod vrućeg šporeta dok je pripremate. 

Donosimo vam recept za zdraviju verziju pizze, gde ćete obično testo zameniti patlidžanom tako da u ovoj pizzi možete uživati bez griže savesti.

Sastojci:

-2 velika patlidžana isečena na šnite od 2,5 cm

-sos od paradajza

-20 kriški topivog sira ili mozzarelle

-nekoliko isceckanih svežih paradajza

-1 šoljica svežeg spanaća

-1/2 kašičice soli

-biber 

Priprema: Zagrejte pećnicu na 180 stepeni. Rasporedite iseckan patlidžan. Pospite malo soli i bibera i pecite u pećnici od 15 do 20 minuta. Zatim ih izvadite i preokrenite. Na svaku krišku patlidžana stavite jednu kašiku paradajz sosa pa stavite sira, malo spanaća i pardajza i pecite od 3 do 5 minuta. Poslužite dok je još vruće i prijatno!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija