Sastojci:

500 g mlevenog ćurećeg mesa

1 do 2 kašičice slatke paprike

2 čena izmrvljenog belog luka

1/4 kašičice mrvljenog kumina

1 kašičica svežeg krpunog mlevenog bibera

So po ukusu

Priprema: U većoj posudi lagano izmešajte ćuretinu, beli luk, papriku, kumin, a potom začinite solju i biberom. Formirajte od smese četiri pljeskavice. Pecite burgere držeći svaki stranu oko sedam minuta na rešetci. Služite u lepinjicama od žitarica zelog zrna, koje ste prethodno zagrejali na rešetci, uz miks sezonske salate po želji.

Indeks vrednosti sastojaka:

Kalorija po porciji: 324

MastI: 0.11 g

Zasićene masti :2.7 g

Dobre (mono) masti :3.3 g

Proteini: 0.29 g

Ugljeni hidrati : 0.28 g

Vlakna: 0.1 g

Holesterol: 75 mg

Gvožđe: 3 mg

387 mg

Kalcijum: 71 mg

Savršen dodatak: Iako su i kod nas već neko vreme popularni BBQ sosevi, probajte ovu manje kaloričnu i puno zdraviju zamenu. Na roštilj rešetci propržite nekoliko kolutova crnog luka sa par kolutića ananasa. Dobićete savršen slatkasto kiseo dodatak.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija