Ovaj recept inspirisan je bojama, svežinom citrusa, mirisom začina... I parolom Keep it simple! Tortilje su savršena namirnica kada spremate klopu za veće društvo u kome ima i vegetarijanaca, obezbedite dosta sezonskog povrća, koje se može grilovati i nekoliko umaka koji se mogu kombinovati po želji. Recept je spreman, ostaje vam da osmislite dekoraciju i nabavite sastojke za Margarite.

Tortilje sa grilovanom piletinom i salsom od manga ( za 2 – 3 osobe)

Sastojci:

450 – 500 g pilećeg filea

1/2 kašičice mlevenog kumina 

1/3 kašičice ljute paprike

so, biber

Za salsu:

1 mango

1 srednji krastavac

½ glavice ljubičastog luka

2 kašike seckanog, svežeg peršuna

1 limeta, sok

maslinovo ulje

so, po ukusu

Avokado krem:

1 veći avokado

100 g grčkog jogurta

1 kašika soka od limete

2 kašike maslinovog ulja

so, po ukusu

Priprema: Pomešajte kumin, papriku i malo soli i bibera. Ovom mešavinom istrljajte meso sa svih strana. Piletinu izgrilujte na roštilju ili u gril tiganju. Ostavite da se odmori desetak minuta pa isecite na trake.

Dok se piletina griluje, spremite salsu. Mango, ljubičasti luk i krastavac iseckajte na kockice. Stavite u činiju, dodajte peršun, sok od limete, maslinovo ulje i so po ukusu. 

Za avokado krem, meso avokada usitnite u secku ili uz pomoć viljuške da dobijete pire. Dodajte jogurt, sok od limete, maslinovo ulje i so po ukusu. 

Tortilje kratko zagrejte na roštilju ili tiganju. Premažite avokado kremom, stavite meso, pa salsu od manga. Po želji, dodajte malo ljutog sosa tipa Tabasco. Služite odmah.

Fiesta drink: Margarita se odlično slaže za pikantnom salsom, kuminom i ljutim paprikom.

Tekst: Ana V. Đurđević

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija