Lice

# ako nemate piling za lice, pomešajte običan beli kristal šećer (za blaži) ili kukuruzno brašno (za jači piling) sa mlekom za lice. Kružnim pokretima lagano prstima istrljajte kožu. Isperite vodom, kao i obično.

# kremu za lice testirajte na unutrašnjoj strani podlaktice. Ako postoji tendencija da se javi crvenilo, osip ili peckanje, tu će se prvo pokazati, pa tako ne morate da kupujete celu kremu da biste shvatili da li vam odgovara ili ne.

# sopstvene tračice za čišćenje pora sa T zone možete napraviti ako pomešate kašiku mleka sa kašikom želatina. Smesu zagrejte u mikrotalasnoj rerni desetak sekundi i nanesite na željeno mesto četkicom. Kada se osuši, skinite kao običnu peel off masku.

# da bi zubi bili belji, operite ih s vremena na vreme sodom bikarbonom

#  kesice čaja od kamilice služe kao odlična maska za umorne i natečene oči. Položite kesice u ključalu vodu par minuta, posle ih stavite u frižider, a čim se ohlade, položite ih na oči. Kada se posle 5 minuta ugreju od temperature lica, samo ih prevrnite i držite još toliko.

Telo

# ništa ne omekšava najsuvlje delove tela (laktove, kolena, stopala) kao vazelin. Vazelin možete koristiti i za usne. Obradovaće vas činjenica i da nema bolje stvari za održavanje gumene obuće... pogotovo kišnih čizama.

# ne bacajte nijednu kremu. Ako vašem licu ne prija neka formula, vašim stopalima i šakama sigurno će prijati. Možda zvuči besmisleno skupu kremu za lice mazati na stopala, ali je definitivno skuplje – baciti je.

# ako ste trenutno bez dezodoransa, opet će vam pomoći soda bikarbona. Razmutite malo sode u vodu, namočite tupfer u taj rastvor i natapkajte regiju ispod pazuha.

# nije vam preko potrebna krema za vrat i dekolte. Na ovu regiju nanosite kremu koju nanosite na lice.

# voda koja ostaje na brijaču izaziva mikrokorozije i on postaje neupotrebljiv. Svaki put kada korisite brijač, vodu otresite, a sečiva osušite peškirom – duplo duže će ostati oštra.

Šminka

# najčešće imamo naviku da kupujemo više sličnih proizvoda. Lični ukus nas vuče i uvek nam se dopadaju iste stvari. Nije vam potrebno 4 tamnobraon senke ili 5 bledoroze sjajeva za usne, dovoljan je po jedan proizvod. Niko neće primetiti razliku, čak ni vi.

# bake su bile vrlo ekonomične kada koriste ruž za usne kao rumenilo. Važno je samo da ga ne nanosite direktno na obraze, tako se stvaraju fleke. Domalim prstom uzmite potrebnu količinu karmina i tapkanjem nanesite na jagodice.

# ako vam se razbije omiljena senka ili rumenilo, nemojte ih bacati. Usitnite ih do najfinijeg praha i nastavite da koristite – samo u drugom obliku.

# nije vam potrebno previše četkica za make up. Šminku na oči možete na nanositi i štapićima za uši.

# gel za obrve vam nije potreban. Običan gel za kosu može da posluži. Ako želite da bude određene boje, namrvite senku u njega i na obrve nanosite četkicom od stare maskare ili starom četkicom za zube.

Kosa

# ako nemate pri ruci silikonske kapi za negu suvih krajeva kose, poslužiće i regenerator. Uzmite količinu proizvoda veličine klikera, rastrljajte između dlanova i provucite kroz kosu.

#  specijalne kreme i vlažne maramice za uklanjanje ostataka farbe za kosu sa kože su skupe. Jaku, masnu kremu dobro utrljajte po obodu lica pre farbanja. Ona će sprečiti da farba iziritira i oboji kožu, a boja će se takođe lako ukloniti papirnom maramicom. 

# ako nemate pakovanje za kosu, nanesite balzam, sve pokrijte kapom za kupanje ili najlon kesom i zagrejte fenom. Dok je još toplo umotajte u peškir. Tako ćete napraviti svoju malu kućnu haubu i pomoći sastojcima da deluju dublje i jače. Držite dok se sve ne ohladi.

#  rastvorite šećer u mlakoj vodi i imaćete lak za kosu. Što je veća količina šećera, fiksiranje će biti jače. Skida se takođe toplom vodom, ne pokušavajte da se raščešljavate.

# nemojte kosu šamponirati svaki dan, dovoljno je svaki drugi. U međuvremenu perite kosu samo vodom. Prvo, čuvate kožu glave, a drugo, šampon će trajati duplo duže.