1. Riblji pedikir

U banjama, saunama i salonima za ulepšavanje širom sveta postoje akvarijumi u kojima stotine sićušnih riba jede mrtvu kožu sa vaših stopala. Međutim, neki kažu da je ovaj pedikir prilično nehigijenski, a zabrinutost zbog bakterija u vodi rezultirala je zabranom ovakve vrste tretmana u određenim oblastima.

2. Zmijski otrov

Niste baš posvećeni lepoti osim ako niste spremni da se igrate sa smrću. Osim što može da bude ekstremno opasan, zmijski otrov je takođe odličan za vaše lice, a pod time se podrazumeva zapravo da parališe mišiće lica i na taj način sprečava formiranje bora. Zaboravite na botoks, izgleda da lice voli zmijski otrov.

3. Pčelinji otrov

Ukoliko vam zmijski otrov zvuči suviše opasno, šta mislite o pčelinjem? Tretman lica pčelinjim otrovom bolji je u borbi protiv bora od injekcija, a čak je i vojvotkinja od Kembridža, Kate Middleton, koristila ovaj tretman pre udaje.

4. Vampirski tretman lica

Ova vrsta tretmana je još bizarnija, nego što sam naziv zvuči. Asteci koriste igle za isisavanje krvi iz tela, a potom istu krv ubrizgavaju u lice kako bi koža dobila zdrav i mladalački sjaj. Ovom tretmanu nedavno se podvrgla i Kim Kardashian, koja je prilično bizarnu fotografiju svog lica nakon tretmana podelila sa javnošu putem društvenih mreža.

5. Tretman mikro iglama

Osećaj ovog tretmana izgleda upravo kao stotine iglica zabodenih u vaše lice. Zamislite nešto između bola pri tetoviranju i neprijatnosti poput šmirglanja vašeg lica. Međutim, koliko god loše zvučalo, nakon samo jednog tretmana vaše lice će izgledati mlađe. Dakle, ukoliko imate visoku toleranciju na bol, možda treba da isprobate ovaj tretman.

6. Pijavice

Blistav ten i lice bez bora–  sve ovo je moguće, ako dozvolite pijavicama da isisaju malo krvi iz vašeg lica. Međutim, ovo nisu bilo kave pijavice. Demi Moore ih naziva “visoko obučene medicinske pijavice”, a napadi svetskih medija da se operisala “ko zna koliko puta“ bili su prekinuti kada je poznata glumica otkrila da su za njen mladalački izgled zaduženi lifting tretmani pijavicama. Ne znamo u koju medicinsku školu ove pijavice idu, ali smo sigurni da je skupa.

PageBreak

7. Kitov izmet

Da li biste se iznenadili kada bi ste saznali da vaši proizvodi za negu kože mogu da sadrže izmet kita? Baš tako, izmet ili ambra se često koristi u parfemima,a može da se stavlja i u preparate za negu kože, zbog sposobnosti da smanji stepen isparavanja mirisa.

8. Sluz puža

Znate li šta je odlično za vaše lice? Sluz puža! Zapravo, kreme koje sadrže sluz puža popularne su već nekoliko godina u Južnoj Koreji i nekim afričkim zemljama, ali se trend proširio i na Sjedinjene Države. Ova sluz pomaže u uklanjanju pega, fleka, ožiljaka, a takođe i bora.

9. Svinjska placenta

Da li ste žedni? Šta mislite o velikoj čaši pune svinjske posteljice? Placenta ili posteljica izbacuje se iz tela posle porođaja. Ona je je ljigava, sluzava, krvava i puna tečnosti, pa ko bi pomislio da popije tako nešto? Međutim, osim toga, puna je vitamina i hranljivih materija, pa ljudi u Japanu stoje u redovima samo da bi popili malo eliksira mladosti od izmrvljene svinjske posteljice.

10. Utrljavanje svinjske placente

Ponekad ispijanje placente nije sasvim dovoljno. Ukoliko želite da dobijete pun efekat, morate da je utrljavate, baš kao što to rade zvezde poput Madonne, Jennifer Lopez i Eve Longorie.

11. Mravlja kiselina

Mravlja kiselina je odlična za kozmetičke tretmane, jer osim što čisti masnu kožu, ona ubrzava i metabolizam. Kako se ovo postiže? Trljanjem mrava po celom telu. Pretpostavljamo da ih je teško ignorisati kada su svuda po nama.

12. Ptičji izmet

Koliko daleko biste otišli samo da imate kožu meku poput bebine? Jedan od najčudnijih tretmana kože je japanska maska od izmeta ptice, a mnoge poznate lepotice, među kojima i Victoria Beckham, podvrgavaju se ovom tretmanu, jer se smatra da se na taj način postiže porculanski ten gejši. Naravno, izmet je sterilizovan i u prahu, a nalazi se kao glavni sastojak nekih skupocenih krema za lice. Slavni glumac Tom Cruise takođe se služi ovim “trikom” za podmlađvanje.