Naslovna | Lepota | Beauty vodič | Sačuvajte kožu od prevremenog starenja

Sačuvajte kožu od prevremenog starenja

Foto: Shutterstock

Nega lica je ključan faktor od kog zavisi da li će koža uspeti da odoli vremenu. Pročitajte nešto više o najpoznatijim tretmanima kojima se žene podrvgavaju...

Intenzivna pulsna terapija

IPL terapija veoma je popularna među dermatolozima upravo zato što deluje. Relativno bezbolan tretman uključuje svetlosne frenkvencije koje sa lica eliminišu crvenilo, fleke i bore. Rezultati su vidljivi već nakon dva-tri tretmana.

Laserski tretmani

Laserski tretmani uspešno eliminišu bore i zatežu kožu, a veoma su efikasni (posebno Ulthera tretman). Ipak njih možete obavljati samo i isključivo kod licenciranog dermatologa.

Injekcije

Verovatno najpoznatiji način sprečavanja starenja kože jesu injekcije Botox, Radiesse i Juvéderm. Ovi proizvodi se ubrizgravaju u kožu od strane ovlašćenog medicinskog lica i momentalno je čine mlađom. Iako se rezultati odmah vide, nisu dugog veka što znači da ipak morate i dalje ulagati u tretmane ukoliko želite da vodite računa o svom licu.

Retinoidi

Ukoliko je vaša koža osetljivija koristite kreme sa retinoidima. Retinoidi su derivati vitamina A koji poboljšavaju rad kolagena i ubrzavaju regenaraciju kože.

Piling

Redovni pilinzi mogu redukovati bore, fleke a takođe i povratiti sjaj kože. Dobijeni rezultat može se održavati nežnijim verzijama pilinga i redovnom negom kože.

Amino kiseline

Ukoliko imate osetljivu kožu a želite da se rešite bora odlučite se za proizvode koji sadrže amino kiseline, jer one stimulišu kolagen i elastin, a takođe su nežnije prema koži.

Bioelektrične kreme

Pomoću ovih krema bore se mogu iskoreniti, a one funkcionišu tako što kada je koža oštećena stvaraju električnu struju koja vrši popravku i stimuliše produkciju kolagena.

Zaštitni faktor

Kreme sa zaštitnim faktorom iznad 30 protiv UVA i UVB zraka štite kožu od prevremenog stranja. Treba na vreme razmišljati i preventivno delovati.

Iskorenite loše navike

Loše navike, kao što su pušenje i česte dijete, mogu uticati na vaše lice. Dok hemikalije u cigaretama utiču protok krvi i usporavaju produkciju kolagena, oscilacije u težini mogu proširiti vašu kožu ostavljajući je opuštenom.

Voda

Održavanje hidratantnosti je ključno za mladu kožu. Izbegavajte hemikalije i vrelu vodu i gledajte da uvek koristite formule bogate glicerinom i hijaluronom koje će učiniti da vaša koža izgleda jedrije i sjajnije.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...

NAJČITANJE