Tekst: Ivana Semerad

Bila sam proteklog meseca u susednoj Rumuniji na promociji Sephorine novogodišnje kolekcije inspirisane francuskim boudoir šikom. Ali nije to bio glavni utisak. Svetlucajuća prašina pudera u prahu, sparkling make up, kupke i ulja za telo koji mirišu na marcipan i praline... Sve to doprinelo je da lagano uletim u pretprazničnu groznicu i počnem da razmišljam o purpurnom smokey eye looku i, naravno, o poklonima.

Prvo smokey eye. Pošto sam imala priliku da provedem nekoliko dana sa vodećim beauty autoritetima iz regiona i Evrope, detaljno sam se upoznala sa trendovima za narednu godinu (bar onim koji će vladati do početka proleća). Među njima kao dominantan se nametnuo upravo ovaj look, s tim da se više ne koriste nijanse dima i crne, već ljubičaste. Od zagasitih, petobojnih senki za oči YSL ili Dior do razigranih verzija (Shiseido), a tu su i odgovarajuće olovke za oči (Sephora Crayon Jumbo 12 h). I nisu samo oči ljubičaste, ove zime to su i usne i nokti, pa koju god nijansu da volite.

E, a sad malo o poklonima. U Beogradu se ovih dana konačno otvara prva prava niche parfimerija, dakle ona u kojoj su smešteni proizvodi haute beauté (mirisne i kozmetičke) industrije. Za sada ću se zadržati na mirisima, izbor u novom Metropolitenu zaista je bogat jer tu se mogu naći selektivni brendovi – Nasomatto, Byredo, Escentric Molecules, Tom of Finland, Robert Piguet, Nasomatto, Mona Di Orio, Juliette Has a Gun… Ima toga još, ali se namerno zadržavam na ovom poslednjem, u čijoj kolekciji je i moj favorit za ovu zimu – Juliette Has a Gun Citizen Queen, puderast miris na bazi ruže obogaćen ambrom, pačulijem, aldehidima, labandanumom. To ću pokloniti sebi, najboljoj prijateljici sigurno jedan iz Parfum d’Empire serije, verovatno najnoviji Azemout les Orangers, a partneru orijentalno začinski 1270 Frapin ili novi Dior Homme. Vi za svoje voljene odaberite sami!

BEAUTY NOVITET
Magična anti-age Givenchy Le Soin Noir, prefinjena i luksuzna, potpuno crna krema posuta je sitnim svetlucavim česticama, a glavni sastojak joj je koncentrat soka crne alge.

ELLE VOLI
Hranjive kreme za telo: Kenzoki Bare Body Night kremu na bazi pirinčane vodice, 5.940 din.; Nature ’s Beauty Nectar mus na bazi Chianti vina, ulja semenki grožđa i crvene loze, 1.963 din.; Crabtree&Evelyn Iris kremu za telo, 3.450 din.; Sensai Cellular Performance Firming kremu za negu tela, 11.400 din.

MIKROTREND
Zlatno za pretpraznično i praznično raspoloženje. Budite umereni!

Sve boje ljubičaste...