Nauka je potvrdila da izlaganje suncu ima lekovito dejstvo na naš organizam. Pozitivno utiče na zdravlje srca, krvne sudove, daje nam energiju, povećava toleranciju na stres, dok pristalice helioterapije ističu da izlaganje sunčevim zrakama može da smanji i različite upalne procese u telu. 

Ne treba da zaboravimo ni da boravak na otvorenom tokom letnjih meseci kada su dani duži, a noći kraće, poboljšava i raspoloženje. Ne čudi nas onda, što želimo taj simbol slobode i opuštenosti konstantno da imamo uz sebe. 

Baš zato izdvojili smo sedam parfema koji svojim zavodljivim mirisom podsećaju na sunce i leto. 

1. Bronze Goddess Estee Lauder

Miris sunčeve svetlosti za mnoge je direktno povezan s osećajem topline koja miluje kožu, i zato nije iznenađujuće što mnogi izjednačavaju taj osećaj leta i sunca sa mirisom krema za sunčanje. 

Bronze Goddess Estee Lauder ima taj "sunčani“ miris zahvaljujući kremastoj kokos u kombinaiciji s citrusnim aromama bergamota, vanile, đumbira i mandarina. 

Foto: Promo/Bronze Goddess Estee Lauder

2. Maison Francis Kurkdjian APOM Pour Femme

Kada nežno nanesete APOM na kožu zarobiće vas miris narandžinih cvetova i podsetiti na osvežavajući večernji povetarac nakon dugog letnjeg dana koji ste proveli na suncu. Baš kao i sunce, i ovaj parfem ima moć da opusti mišiće i um i donese smešak na lice. 

Foto: Promo/Maison Francis Kurkdjian

3. Bvlgari Omnia Pink Sapphire

Zabava i uzbudljive letnje večeri prve su asocijacije nove toaletne vode Bvlgari Omnia Pink Sapphire. Inspirisana je ružičastim safirom, a pršti životom, mladošću i osećajem slobode. Mošus i vanila osnova su ovog cvetno-voćnog mirisa u kombinaciji sa grejpom i ružičastim biberom s razigranim drvom frangipanijem.

Foto: Promo/Bvlgari

4. Chanel Allure

Orijentalni miris vanile, sandalovine i vetivera podloga su za sveže note limuna i bergamota i voćne note mandarine i breskve u popularnom Chanelovom mirisu Allure koji je dizajnirao Jacques Polge još 1996. godine.

One se takođe "slažu" s jasminom, božurom, magnolijom i cvetom narandže i osvajaju svojom složenom kompozicijom. Za mnoge dame upravo je ova toaletna voda slavne francuske modne kuće najbolja prezentacija leta i osećaja sunčeve topline na licu i telu. 

Foto: Promo/Chanel Allure

5. Marc Jacobs Daisy Dream Forever 

Verzija Marc Jacobsovog Daisy parfema iz 2014. godine, koju su kreairali Alberto Morillas i Ann Gottlieb savršenno predstavljaju osećaj izležavanja na plaži, gledanje u nepregledno nebesko plavetnilo i mladalačko sanjarenje.

Ona obuhvata razigranu mešavinu kupine, kruške i grejpa, i spojen je s plavom glicinijom, jasminom, ličijem.  

Foto: Promo/ Marc Jacobs

6. Versace Vanitas

Dora Baghriche-Arnaud je u Versaceovom Vanitasu iz 2012. godine uspela da prenese note leta, odnosno da spoji esenciju limete s talasom belog cveta frezije i senzualne trag tonke, te cedra. Svetao i svež miris limete podariće vam taj zanosan letnji užitak! 

Foto: Promo/ Versace

7. Tom Ford Mandarino Di Amalfi 

Mandarino di Amalfi Toma Forda je citrusni aromatični miris za žene i muškarce koji asocira na ležerno leto na jugu Italije.

U prvom planu su gotovo poetični mirisi što se šire s drveća limuna, mandarine i narandže s amalfijske obale, koji su prožeti odvažnim notama letnjih začina kao što su bosiljak, kadulja, korijandar, metvica.

Foto: Promo/Tom Ford 

Izvor: Zadovoljna

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/