Znate li koji je sastojak najzaslužniji za zdravi sjaj kože?

Reč je o hijaluronskoj kiselini, te ako nije već sada deo vaše beauty rutine, trebalo bi da bude. Pomenuta kiselina "leči sve rane" odnosno pozitivno deluje na punoću kože lica te skriva sitne bore i linije. Iako beauty rutina od nekoliko koraka, poput one korejske ili japanske, nije za svakoga, serumi u kojima se nalazi hijaluronska kiselina odličan su i veoma efikasan dodatak jutarnjem ili večernjem čišćenju lica i nanošenju hidratantne kreme, na kom će vam koža biti zahvalna.

Najbolji deo je da se navedeni serumi mogu nanositi ispod, na ili između slojeva makeup-a, kada god vam koža žudi za hidratacijom.

Hijaluronska kiselina privlači vodu, a odličan je sastojak i za borbu protiv umorne kože, crvenila te neujednačenog tena.

U roku nekoliko sekundi nakon nanošenja koža dobiva onaj željeni sjaj i svež izgled, a skida i pokoju godinu s lica.

Usput rečeno, dugotrajno korišćenje hijaluronske kiseline, koja se nalazi u našoj koži, pomaže joj da sama proizvodi veće količine te samim time brže zaceljuje i vraća se u stanje u kakvom je bila pre negativnih uticaja s kojima se tokom dana susrećemo.

izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/