Naravno da je genetika dobrim delom zaslužna za taj prefinjeni ten kojim se mogu pohvaliti Korejke, ali da bi ga održale takvim o njemu moraju da vode računa naravno.

U svetu modelinga kada u toku nedelje promenite više vremenskih zona, no što ima dana u jednoj sedmici, te kada vam na lice nanose ogromne količine kozmetičkih proizvoda, koliko god dobru genetiku posedovali, teško da ćete uspeti svoju kožu da održavate besprekornom.

Zato su možda i najbolje osobe koje mogu da nam daju iskrene savete u vezi nege kože, modeli.

Ove mlade Korejke svesne su koliko je dobar pristup nezi vežan, te umesto okretanju ka nekim novim metodama, one su okrenute savetima svojih majki.

Moon Kyu Lee

"Mama mi je oduvek govorila da koristim što je moguće manje proizvoda. Ona recimo koristi samo hidratantnu kremu i kremu za sunčanje pre no što izađe napolje. Takođe, mnogo sam naučila gledajući koreanski YouTube kanal Director Pi, koji analizira sasatv različitih tipova kozmetičkih proizvoda i pronalazi proizvode koji su prijateljski naklonjeni vašoj koži. Morala sam da bacim neke od svojih omiljenih losiona, nakon što sam otkrila šta se nalazi u njihovom hemijskom sastavu, koji je mahom posedovao izuzetno jake hemijske sastojke. Sada preferiram isključivo prirodne sastojke i koristim organsku kozmetiku."

Songwha Oh

"Kada sam imala 20, majka mi je dala jedan vrlo vaćan savet da čim dođem kući očistim i operem lice. Svoju kožu morate da održavate još na startu, dok ste mladi. Ja na primer imam suvu kožu i zato redovno koristim losion za čišćenje lica, prilagođen mom tipu kože, nakon čega nanosim hidratantnu kremu. Obavezna dnevna rutina koju ne propuštam."

Hoyeon Jung

"'Prvo koža, onda šminka', to je ono što mi je majka oduvek govorila. I toga se zaista prdržavam, ali ne preterujem. Osnove nege kože lica podrazumevaju čišćenje i hidrataciju, to je to. Tonik ili losion za čišćenje lica koristim samo kada nosim šminku, u suprotnom lice perem samo vodom. Kada mi je koža izritirana koristim masku za lice na bazi aloe vere, jednu odličnu stvar!"

EZ

"Jedan od najboljih saveta koji mi je majka dala u vezi nege kože jeste da ne preterujem sa negom, odnosno da da ne čistim lice previše, samo noću. Ukoliko suviše često čistite lice proizvodima za negu, koža će postati isušenija. Dovoljno je da ujutru operete lice mlakom vodom. Pre spavanja koristim losion za čišćenje lica organskog porekla ili onaj na bazi ulja."

Gui Eh Park

"Kada je u pitanju moja standardna rutina za negu lica, pridržavam se saveta moje majke koja mi je dala u tinejdžerskim godinama: da koristim samo jednu vrstu kreme, onu koja savršeno odgovara mojoj koži, te da kada je nanesem, više ne dotičem lice. Nakon čišćenja lica pre odlazak na spavanje, nanosim toner, pa kremu i potom kada ujutru ustanem lice perem samo vodom. Takođe, da bih nanela kremu na lice, iz kutije je vadim kašikom, jer ne želim da unesem nikakvu vrstu moguće prljavštine u nju."

Jinkyung Kim

"Moja majka možda ima jedan pomalo neobičan savet, ali mojoj koži on savršeno odgovara, on je sledeći: ukoliko želim da imam kožu poput bebine, da bi upravo takve proizvode i trebalo da koristim. Ovi proizvodi ujedno sadrže i značajno manji broj jakih hemikalija, tako da su sastavni deo moje kozmetičke torbice, pored onih prirodnih i organskih krema za kožu koje redovno koristim. Smatram da je pravi način čišćenja lica zapravo najvažniji za lepu kožu, te ovom delu nege posvećujem posebnu pažnju. Mleko ili gel za čišćenje lica utrljavam vrhovima prstiju u kožu lica, kružeći lagano u predelima oko očiju, brade i obraza."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/