"Više je više" i "sve je dozvoljeno" su smernice koje su plasirane na nedavno završenoj Nedelji mode u Parizu. Trendovi koje predlažu šminkeri luksuznih kuća su veoma različiti, ali ekstravagantnost je baza make-up artista koji su bili zaduženi za najjače revije Pariza.

Naš savet: kada budete šminkali lice obavezno odvojite jedan segment koji će da "štrči" - upadljivo našminkana usta, svetlucavi kapci, zalizana kosa uvezana u kiku...

U nastavku pročitajte kakvu šminku i frizuru nam predlažu skupoceni brendovi:

# Smele boje za kosu

Ovaj trend više nije rezervisan samo za dame avangardnog izgleda, sada se svima preporučuje, a dominiraju crvena i narandžasta. U žiži interesovanja bila je manekenka Lily Nova koja je dozvolila frizeru da na reviji Miu Miu napravi dramatični prelaz od prirodno plave kose u jarko crvenu. 

# Ukrasi za kosu

Napravite "čupkastu" punđicu i stavite svetlucavi ukras za kosu - cvet, leptir ili logo brenda. Upravo kako je i demonstrirano na Chanel reviji. 

#Holographic šminka

Odložićemo crveni ruž u naš neseser i smelom svetlucavom holographic šminkom našminkaćemo usta. Malo futurističkog vajba nam je više nego potrebno. Ovaj smeli korak smo mogli da vidimo na reviji modne kuće Maisona Margiela.

Na sledećoj strani pogledajte koji će još beauty trendovi biti aktuelni u narednoj sezoni, a koje možete i sada da primenjujete: 

PageBreak

# Zlatna kosa

Make-up stručnjak Diane Kendal je na reviji dizajnera Thoma Brownea insistirala na tehnici smoky eyes, ali i na zlatnoj boji kose i stilizovanim frizurama. Mislite o tome!

# Ekstremno duga i svilena kika

Za razliku od prethodnih godina, gde se dosta potenciralo na stilizovanim kikama, kuća Alexander McQueen preporučuje jednostavnu pletenicu i zalizanu kosu. Ovo će sigurno biti vodeći trend i što se nas tiče može odmah da počne. 

# Senke

Alajner je tu za klasiku, ali ako hoćete skroz trendi look, onda mat senkama u boji iscrtajte nekoliko linija na kapcima. Ideju smo videli na reviji Louis Vuitton i jedna nam je od favorita. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/