Nedelje mode su nam i te kako bitne, jer za samo sedam dana koliko obično traju ovakve manifestacije uz stručnu analizu saznajemo šta možemo da očekujemo u modnom i beauty domenu.

Fahsion Week nas takođe uči kako da se malo oslobodimo i poigramo, posebno sada kada idemo u susret novoj sezoni.

Upravo zbog toga februar je savršen trenutak da malo pažljivije skeniramo aktuelne Nedelje mode i vidimo šta nam top šminkeri i frizeri preporučuju kao trendove u make-up i hairstyle sferi. 

Pogledajte u nastavku koje beauty lekcije smo pokupili iz Milana: 

Bob

Ova frizura je i dalje broj jedan, ali dobija više varijacija. Nekako je ležernija i prepuna edgy, fierce momenata. Manekenka Stella Lucia je na reviji Roberta Cavallia, dozvolila frizeru Paulu Hanlonu da oblikuje messy, srednje dugačak bob blago zalizan. Oštro sečena kosa više nije aktuelna, već bob "iseckanih" vrhova, neobavezno začešljen i priznajemo omiljen. Sada možemo da kažemo - zbogom feniranje i peglanje. 

Svetlucavi cat-eye

Na modnoom spektaklu koji je priredila luksuzna kuća Prada, velikim sjajem je zablistala i šminka za koju je bio zaslužna šminkerka Pat McGrath. Ona se opredelila za "geometrijsko" tretiranje očiju, stilizujući cat-eye tehniku ljubičastom senkom i cirkonima. 

Rock ’n’ Roll eksplozija 

Ovakav pogodak za smele dame dolazi iz brenda Versace, a podrazumeva takođe bob, ali i isticanje očiju crnim i braon senkama. Takođe, ovde šminkanje ne zahteva preciznost, što je još jedna olakšavajuća beauty okolnost. 

Beli uglovi za svež izgled

Senke u beličastim bojama će biti apsolutni hit u narednoj sezoni. Make-up visažista Peter Philips na Fendi reviji je predstavio univerzalno rešenje za umorne oči, a formula je jednostavna - belu senku ili olovku iscrtajte samo po uglovima kapaka. 

Vatrena boja kose

Reirkanaciju Ziggy Stardusta mogli smo da vidimo na reviji modne kuće Gucci. Vatreno crvena i narandžasta su boje za kosu ove sezone i zato ako ste za veliku promenu, koja je pritom i veoma smela, evo prilike. 

Decentni aksesoari 

Naredne sezone, ne treba da brinemo o gumicama za kosu, šnalama ili mašnama. Na red su došli kristali koji uokviruju glavu i zajedno sa odećom čine nesvakidašnju celinu, što smo imali prilike da vidimo na reviji modne ekuće Gucci. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/