Poznati i hvaljeni dermatolog dr. Harold Lancer je omiljeni doktor mnogih slavnih ličnosti, među kojima su i Kim Kardashian, Beyoncé, David i Victoria Beckham.

Victoria Beckham je u intervjuima već nekoliko puta spomenula da joj je upravo dr. Lancer „spasio i preporodio kožu“.

Da nije tajna samo u kvalitetnoj kozmetici, otkriva i dr. Lancer koji navodi 10 jednostavnih saveta za lepu i negovanu kožu.

1. Pre nego što kupite skupi proizvod, probajte ga na koži ruke, tako ćete brzo saznati da li vam proizvod iritira kožu ili ne. Ako se koža nakon nanošenja nije zacrvenila, proizvod vam odgovarar i pogodan je za tretiranje lica, vrata i dekoltea. 

2.Izbegavajte umivanje i tuširanje vrućom vodom. Vruća voda isušuje kožu.

3. Naspavajte se. Proizvodnja kolagena ubrzava se tokom spavanja. Nedovoljno sna otežava regeneraciju kože i negativno utiče na stanje kože – povećava osetljivost i sklonost nastanku akni.

4. Budite dosledni u svojoj beauty rutini. Redovito uklanjajte odumrle ćelije s površine kože i dajte proizvodu vremena da počne da deluje. Koža je živi organ na koji se možemo da utičemo, ali ako niste dosledni, vratiće se u prethodno stanje.

5. Jastučnice perite svake sedmice. Pokušajte da odaberete nežnije deterdžente koji ne sadrže agresivne sastojke.

6. U ishranu uvrstite što više proteina. Kosi, koži i noktima potrebni su proteini za njihov rast i obnovu. Aminokiseline sudeluju u stvaranju kolagena koji je ključan za mladoliku kožu. Dobri izvori proteina su meso s manje masnoća i bez kože, riba, belanca, pasulj, orašasti plodovi i cele žitarice poput kinoje..

7. Smanjite unos soli! Iako je u manjim količinama bitna za organizam, previše soli zadržava tečnost. Osim toga, višak soli znojenjem se izbacuje na površinu kože, a otopljena so povećava mogućnost nastanka akni.

8. Krastavci su super hrana za kožu. Visok udeo vode koji sadrže, izvrstan je za kožu, a kora ovog niskokaloričnog povrća sastoji se od silicija koji predstavlja sastavni deo kolagena. 

9. Dovoljan unos vode takođe je bitan korak za lepu kožu. Ako konzumirate puno kafe ili pijete alkohol, povećajte unos vode kako ne bi došlo do dehidracije organizma.

10. Ne dirajte lice! Ako previše dirate lice, povećavate mogućnost nastanka mitisera. Ako koristite često mobilni za razgovore, čistite ekran pre nego što ga stavite na lice.

Izvor: Estetica

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/