Praznična sezona se približava, a sa njom i red događaja koji će da nam nedeljni raspored pretvore u koktel večeri, proslave i porodične susrete. Opet to ne znači da možemo da odemo na godišnji odmor i posvetimo se sređivanju i doterivanju sebe, 24h masažama, pedikirima, manikirima, šminkanjima i tretmanima za telo i lice.

Zato smo pitali losanđeleskog make-up visažistu Patricka Taa, koji je odgovoran često za negovan i besprekoran izgled Gigi Hadid, Kendall Jenner i Emily Ratajkowski šta je najbolji look za prazničnu sezonu?

"Blistava, svetlucava metalik kremasta senka na očima i tamne bordo našminkane usne!" 

Patrick je podelio sa nama i esencijalne proizvode u neseseru svake žene:

1. Ulje za lice

"Svaka žena bi trebala da ima u svom neseseru ulje za lice. Ukoliko želi ona neko od hranljivih, lekovitih ulja za lice može da pomeša sa hidrantnom kremom. To će njenoj koži pružiti sjajan i nekako svež izgled."

2. Crveni karmin

"Pogrešno je uverenje da samo određenim ženama stoji crveni karmin. Svaka žena može da iznese crveni karmin, samo treba da pronađe savršenu nijansu za svoj ten i boju usana. Ali u svakom slučaju, nijedan drugi karmin nije tako efektan na usnama i ženi poput crvene. Ove sezone mat ruževi su u trendu.. Ukoliko želite da vam ruž potraje što duže možete na usne pre nanošenja njega da stavite malo pudera ili nekog mat balzama za negu usana pa da olovkom uokvirite usne i tek onda nanesete karmin."

3. Voda za lice

"Ovo je nešto bez čega Koreanke i Japanke ne mogu da zamisle svoju beauty rutinu. U pitanju je "face mist" odnosno vodica za lice koja sadrži nekoliko negujućih sastojaka. Danas postoji nekoliko varijacija "face mist-a"- nakon nanošenja šminke za dodatan sloj hidratacije, pre nanošenja šminke, uveče za hidriranje kože i dr. Ova vodica je namenjena mahom suvoj i masnoj koži jer uklanja višak masnoće.

4. Rumenilo

"Rumenila su sjajna za sve dame koje često putuju jer vraćaju boje na njihova lica i osvežavaju ih. Dovoljno je samo malo da stavite rumenila na jagodice i vaše lice će da izgleda svežije i lepše."

5. Maskara

"Bilo da je dnevni ili večernji look slojevi maskare izdužiće vaše trepavice a pogled učiniti otvorenijim, zavodljivijim i atraktivnijim."  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/