Poznata je po fantastičnim ulogama u filmovima tokom 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, ali i po nežnom izgledu i lepoti koja je odolela vremu. Catherine je modna ikona, muza mnogim slavnim rediteljima i prelepa žena koja iako "gazI" u osmu deceniju - ne stari...

Danas govorimo o Catherine Deneuve, ali iz malo drugačije perspektive. Naime, zanimalo nas je kako se slavna lepotica neguje unazad godinama, koje su njene svakodnevne rutine i kakvo mišljenje ima o parfemima, s obzirom da je on omiljeno francusko oružije u zavođenju. 

Zvezda fimova Belle de jour i Tristana se ipak pridržava određenim beauty pravila, a evo i koji su: 

1. Negujte i štitite kožu 

"Rasli smo tako da smo uvek bili veoma pažljivi po pitanju sunca. Moja majka mi je skrenula pažnju još dok sam bila mala da moram da dobro zaštitim kožu i lice. Mislim da zbog toga je moja koža još uvek u dobrom stanju. Uvek hidrirajte kožu preko dana, ali ne morate svako veče. " 

2. Voda sa limunom

"Svako jutro pijem limunadu bez šećera. Nije baš da čisti organizam, ali mislim da je odlična za kožu i belinu oko očiju."

3. Prirodan izgled 

"Uvek sam nosila malo šminke i to vrlo lagane. Manje je više i kako postajemo stariji, mislim da je bolje nositi jednostavniju i laganu šminku." Inače, Catherine smatra da treba naglasiti obrve, pa ako postoji intervencija, onda je prilikom iscrtavanja istih. 

4. Bez parfema, nigde!

Mirisi su tako karakteristični za ženu. Njeni omiljeni parfemi su Frederic Malle’s Eau de Magnolia i Carnal Flower za leto...

5. Nega kose prirodnim preparatima

"Pošto nisam prirodna plavuša, farbala sam se i samim tim morala sam da ekstra pažnju usmerim ka nezi kose. I to naravno prirodnim preparatima. Koristim proizvode iz kuće Christophe Robin već 15 godina jer deluju nežno na moju kosu i glavu."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/