Jacqueline Kennedy Onasis je bila miljenica naroda i veliki uzor ženama, ne samo u Americi već i širom sveta. Poznata je po svom umerenom stilu, elegantnom oblačenju i lepoti. Pogledajte kako se negovala čuvena Jackie i šta je za nju predstavljala prirodna lepota. 

Sapun sa sastojcima iz Crnog mora

Proizvodi sa ovim sastojcima veoma su skupi ali su bogati kalcijumom, kalijumom i magnezijumom. Fine čestice soli iz taloga Crnog mora prave savršeno nežan piling za vašu kožu, bez uništavanja prirodne masti kože koja joj je potrebna.

Uljem je negovala krajeve kose

Kosa je bila njen zaštitni znak ali je zbog stalnog sređivanja uvek zahtevala poseban tretman nege. Stilisti su Jackie preporučili da uljem održava i hidrira oštećene krajeve kose, a njeno omiljeno bilo je ulje lavande.

Manje je više

Jedina šminka koju je Jackie Kennedy koristila svakodnevno bio je svetao, lagani, tečni puder kojim je prekrivala fleke od letovanja u Francuskog i Grčkoj. Bez dodatne šminke uvek je delovala prirodno i mladoliko.

Miris sa potpisom

Omiljeni parfem Jackie Kennedy bio ’Lovely Patchouli 55’ iz luksuzne francuske parfimerije Krigler osnovane 1879. godine. U pitanju su mirisne note ćilibara, bergamota, pačulija i kože.

Nega obrva

Njen stil bile su guste, jake i tamne obrve koje je svakodnevno negovala i koje su uvek bile u savršenom redu, što nas ni malo ne čudi s obzirom na to da je poznata po svom perfekcionizmu.

Luksuzna krema za lice

Njeno lice je uvek bilo lepo i negovano, ali ono što je za Jackie bio najveći problem bio je njen porok – pušenje, koje joj je uništavalo lice. Zato je mnogo novca davala na kvalitetne kreme za lice.

Karmin kao aksesoar

Jedna od najpoznatijih dama sveta poznata je po tome što je koristila veoma malo šminke, ali nije zazirala od svetlih karmina. Volela je da uskladi boju usana sa nijansama onoga što nosi.

Umetnost svakodnevice

Postoje dani kada vam jednostavno nije ni do čega, a najmanje do šminkanja, friziranja i tako dalje, ali to nije razlog da ne izgledate fenomenalno. Jackie je tada umela da sakrije svoju divlju kosu i prekrije lice velikim crnim naočarima, sve uz osmeh.

Najpoznatija prva dama dokaz je da je lepota u šarmu i prirodnosti, a ne u ’farbama’ za lice i plastičnoj hirurgiji. Sledite njen primer.

Izvor: mogujatosama.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/