Legendarna manekenka Christie Brinkley koja je vladala modnim pistama 70-ih i 80-ih godina  prošlog veka se i danas smatra simbolom ženske lepote, te mnoge dame joj zavide na mladalačkom izgledu.

(Beauty tajne carice Sisi: Kako se negovala jedna od najlepših žena u istoriji)

Iako je u sedmoj deceniji života, američka lepotica hrabro prkosi godinama, a kako ističe tajna se krije u jednostavnom režimu, kog bi trebalo sve žene da se pridržavaju.

Prošle godine si ušla u sedmu deceniji života, a izgledaš prelepo. U čemu je tajna?

To je smešno, zato što ja nisam svesna svojih godina. Mislim da je moja generacija redefinisala šta znači biti u 60-im godinama. Naučili smo nauku dobre nege kože i vežbanja. Sećam se svog 30-og rođendana, mogla sam da pretrčim planinu. Stala bih na vrhu, i mislila o tome što su mi rekli da moja karijera modela će se završiti posle 30, i u tom momentu, nikad se nisam osećala bolje u svom životu. Pokušavala sam da prihvatim tu ideju, da ne dozvolim da me druga mišljenja definišu, i da nastavim da radim ono što mislim da je u redu. Što se čini ispravnim

U koje beauty trikove se kuneš?

Svakog jutra čistim lice, i to radim uz pomoć pilinga. Posebnu pažnju obraćam na vrat, i pozadinu ruku. Jednom sam pročitala članak koji laže da razlozi zašto muškarci često izgledaju mlađe od žena (istih godina) je u tome što se briju, čine vrše neku vrstu pilinga- skidaju sloj mrtvih ćelija. I tada kažem sebi: Neću im dozvoliti da imaju tu prednost.

Ti si takođe predstavnica prirodnog make-up izgleda. Od čega se sastoji tvoja svakodnevna šminka?

Uvek isprobavam nove pudere: Sviđa mi se novi od Bobbi Brown, Armani Beauty i CoverGirl. Nisam veliki ljubitelj maskare, zato što na kraju izvlačim svoje trepavice od nošenja teških i lažnih u Chicagu (Christie je imala ulogu u Brodvejskom showu, 2012. godine). Umesto toga koristim crni ili braon ajlajner, koji odlično uokviruje i ističe oči. Takođe volim rumenilo u ružičastoj boji, i nijansama breskve, i crveni lak na nogama. 

Upravo si lansirala liniju za negu kože pod nazivom Christie Brinkley Authentic Skincare. Reci nam nešto više o tome.

Želela sam sastojke koji su zdravi i kvalitetni, tako da su svi proizvodi veganski i ne ispituju se na životinjama. Mi korisitimo kompleks koji se zasniva na biljnim ekstraktima, aminokiselinama, i bakru koji pomaže da se koža bori protiv starenja, kao i infracrvenog zračenja sunca, za koje neki eksperti veruju da je štetnije od UVA i UVB zraka. 

Moramo da pohvalimo to što si preživala 80-e bez sramne frizure...

Nije tačno! Pre nekoliko godina, kada sam lansirala liniju garderobe, odlučila sam da odsečem šiške, dok sam bila na putu radi promocije svoje kolekcije. Ošišala sam ih dok su bile mokre, ne shvatajući da će postati kraće kada se budu osušiče, tako da su one bile na pola mog čela. I svaka dlaka je išla u suprotnom smeru. Nije bilo ništa stajliš oko njih, pa sam morala da idem na turu sa takvom frizurom. 

Da li si poboljšala svoje frizersko umeće od tada?

Da, i sada je sve u redu! Stilizovala sam frizuru moje ćerke Alexe, za neke od njenih muzičkih nastupa. Dobro se snalazim sa presom za uvijanje kose, kao i okrugom četkom za feniranje. 

Primetili smo da objavljuješ odlične selfije na Instagramu. Imaš li neki poseban trik?

Svi od toga prave šalu, zato što se smejem na fotografijama, ali iskren osmeh uvek pobeduđuje obične, pozerske slike. Tako da je moj savet, mislite pozitivno i čekajte momenat kada se stvarno smejete, i upravo tada narpavite selfi. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/