Bilo da ste i sami pušač, ili ste svakodnevno izloženi pasivnom pušenju, danas za vas nemamo nimalo lepe vijesti. Sigurno ste dosad već pomireni sa  činjenicom da pušenje uništava naše zdravlje, ali da li znate da uništava i vašu lepotu? Iako to možda ne vidite iz dana u dan, negativan uticaj cigareta na našu kožu je kumulativan i nepovratan. 

Podočnjaci

Tokom noći, uprkos tome što spavamo, naše telo prolazi kroz borbu s apstinencijom od nikotina. Iz tog razloga većina pušača ujutro pali cigaretu dok još nisu propisno ni otvorili oči. Ovaj proces negativno utiče na naš ciklus spavanja i dovodi do neugledne, umorne kože s velikim podočnjacima.

Žuti zubi i prsti

Nikotin će obojiti vaše zube - i prste, odnosno nokte. Osim toga, zbog cigareta nećete mirisati lepo, uprkos najskupljim parfemima i damskim losionima za telo.

Preuranjeno starenje i bore

Procenjeno je da, ukoliko popušite 30 cigareta na dan - što je ekvivalent jedne i po paklice dnevno, do sedme decenije života vizuelno ćete nakupiti dodatnih 14 godina života. Ukratko, sa 70 ćete izgledati kao da vam je 84 godine.

Tanka i seda kosa

Toksične hemikalije u dimu cigarete menjaju strukturu našeg DNK u folikulima kose i uzrokuju preuranjeno istanjivanje i seđenje kose.

Loša tekstura kože

Pušenje prouzrokuje sužavanje krvnih sudova što ograničava nivo kiseonika koji svakodnevno putem krvi hrani vaše ćelije. Zbog cigareta, vaši ožiljci će ostajati duže vidljivi, a koža će vam biti bez sjaja i siva.

Salo oko stomaka

Istraživanje sprovedeno 2009. godine pokazalo je da pušači imaju znatno veće nivoe visceralnog masnog tkiva koje se akumulira u područje stomaka i povećava rizik za razvoj dijabetesa.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/