Stalno smo u potrazi za načinima kako poboljšati zdrave životne navike. Od ishrane, preko nege lica i tela, pa do obavezne fizičke aktivnosti.

Važno je uspostaviti ono što je većini veliki problem, izbalansiranu ishranu, redovnu brigu o telu i jednostavno zdrav ritam, i  što je najteže: pokušati da ga se pridržavamo svakog dana.

Evo odličnog popisa zdravih navika koje bi trebalo svi da usvojmo, a naročito ako ste već ušli u 30-e godine života kada se metabolizam i ostali procesi u telu usporavaju i potrebno ih je malo pogurati. 

1. Detoks  

Nakon svih onih brojnih kasnovečernjih fast food oborka, koje ste konzumirali u 20-ima, ipak je došlo vreme da razmislite što ćete jesti naveče. Vaš detoks ne mora biti radikalan, ali povećan unos magnezijuma i vitamina B odličan je potez. Očistite organizam od toksina sveže ceđenim sokovima i većim količinama vode ili čajeva i vaš metabolizam će vam zahvalan.

2. Briga o koži 

30-e su pravo vreme za posvećenost i brigu o koži. Ukupno zdravlje vaše kože ovisi o ishrani i brojnim drugim faktorima, a ovo su godine kada se pojavljuju sitne linije i bore. Jedite što svežije voće i povrće i pijte više vode. Pojačajte svoju noćnu negu s anti-age kremama. 

3. Fizičke aktivnosti

Ako se do sada niste bavili ni jednom aktivnošću, sada je pravo vreme da odaberete nešto što vam se sviđa i krenete na redovne treninege. Osim za telo, vežbanje je važno za celokupno zdravlje, metabolizam i psihu.

4. Brzi obroci

Gotovi obroci imaju velike količine šećera, soli i ostalih nepoželjnih spojeva. Kada ste u žurbi i gotov obrok vam se čini kao idealan izbor, posegnite za brzim zdravim receptima i radije napravite sami, jer ćete biti sigurni u ono što jedete.

5. Meditacija

I umu treba malo odmora. Čak deset minuta meditacije dnevno povećava produktivnost i izoštrava um. Meditirajte ujutro kako bi dnevnu rutinu počeli smireni i sabrani. 

Izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/