Uložite u svoju lepotu na početku nove godine. Kasnije ćete sigurno sebi čestitati na ovoj pametnoj odluci. Svedite računicu i investirajte na nešto što će imati benefite za vas na duge staze, a to je svakako najznačajniji materijal koji posedujete - vaša koža.

Darujte joj tretman kakav zaslužuje i ona će vas nagraditi, sasvim sigurno.

Predlažemo nekoliko metoda koje imaju poseduju instant delotvornost, a trenutno su na listi najtraženijih u beauty svetu.

Mikroderm abrazija

Najčešći problemi sa kožom u dvadesetima su proširene pore, miteseri, ožiljci od akni, tamni krugovi ispod očiju te mestimično crvenilo.

Mladim devojkama se savetuje abrazija kože koja će lice osloboditi od nečistoća i pružiti mu blistavi sjaj. Ovaj neinvazivni tretman ne zahteva period rehabilitacije, za razliku od klasičnog salonskog čišćenja hemijskim pilingom ili mezoterapijom.

Ovim tretmanom se tokom samo jednog postupka odstranjuje odumrle sćelije kože sa površinskog sloja, dubinski se čiste pore, poboljšava cirkulaciju, ten postaje glađi, a koža hrani sa aktivnim sastojcima bez uporabe igle.

Sam tretman traje svega 40 minuta i što je najvažnije, nakon zahvata možete ići bilo gde bez straha od crvenila ili oticanja kože. 

Lasersko ujednačavanje kože

U tridesetim godinama glavni problem su dehidrirana koža, taman ten i prve borice. 

To je idealno vreme da se razmisli o tretmanima laserom. Bezbolan postupak koji traje svega 15 minuta i vidljivo uklanja bore, ujednačava tonus kože i "pegla" brazde na licu.

Kod ovog tretmana postoji period kratke rehabilitacija u obliku blage hiperemije (jakog strujanje krvi) koja traje oko pet sati.

Laser funkcioniše tako što doseže ćelija kože i "izaziva" ih da proizvode elastin i kolagen. 

SMAS lifting

Sa 35 godina, kada bore postaju izraženije i dublje, mnogi kozmetičari savetuju ultrazvučni nehirurški SMAS lifting. 

Ovom metodom moguće je raditi i na tkivu lica i tela. Senzorna jedinica usmerava ultrazvučnu energiju pod kožu, dubinski oko 3-4.5 milimetra.

Koža se potom zagreva na temperaturi od  60-70 stepeni, što dovodi do toga da se elastin i kolagenska vlakna smanjuju, a rezultat samog postupka je snažan lifting efekt. 

Nuspojave su privremeno blago crvenilo i oticanje. 

izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/