Korejska beauty rutina već se odavno nametnula kao vodeća u svetu prvenstveno zbog svojih visokokvalitetnih i inovativnih proizvoda. Maske sa kolagenom i hijaluronom, gumene maske za lice ili pak bb kreme, kao i proizvodi koji u sebi imaju sastojke puževe sluz, možemo zahvaliti upravo Korejcima. 

Sada donose nekoliko novih trikova koje valja isprobati. 

Ravne obrve 

Dok su naglašene i lepo zaobljene obrve omiljeni oblik širom sveta, u Koreji predlažu ravne obrve. To je oblik za koji tvrde da "omekšava" linije lica, te da ono izgleda mlađe i svežije. Bacite pogled na obrve Korejki i uverite se sami, a ovaj trend neguju i poznate glumice Natalie Portman i Jessica Alba.

Da biste postigli taj izgled treba da počupate višak obrva na početku luka. Ako su repovi obrva predugi i dramatično se spuštaju prema dole onda treba i to da korigujete. Kako bi se lakše orjentisali povucite ravnu crtu ispod čela s jednog kraja na drugi. Eksperimentišite i ustanovite šta najbolje funkcioniše uz vaš prirodni oblik i stiliziujte ih po želji sa senkom, olovkom ili maskarom. 

Dvostruka hidratacija 

Do sada su već mnogi došli na ideju dvostrukog čišćenja kože, ali ono što možda ne znate je da Korejke dva puta više hidiraju svoju kožu. Dobro hidrirana koža je snažna, elastična i sjajna, a to je cilj njihove lepote. Dakle, tekstura i konzistencija su ključni. Preporučuje se korišćenje laganog gela ili kreme na bazi vode koja se brzo upija u kožu. Nakon tog koraka najbolje je naneti još neki hidratantni proizvod koji će vašu kožu hidrirati ceo dan, pogotovo zimi kada joj je potrebno više vlage. 

Naglašavanje jastučića oko očiju (da, stvarno?!) 

Zvuči neverojatno, ali žene u Koreji smatraju da je to slatko s obzirom na to da su najviše vidljivi kad se smijemo. One ih ne skrivaju, već ih naglašavaju i malo ističu. Za isticanje i konturisanje koristite svetlo smeđu senku ili matirajući bronzer odmah ispod jastučića i razmažite. Zatim uzmite highlighter i razvucite ga od početka do kraja donjeg kapka. Dobro razmažite tako da izgleda što prirodnije. Lakša verzija je da preskočite senku i samo aplicirate high lighter. 

Izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/